Image-Description
Platon: Plahotniuc jefuiește o nouă bancă - el stă în spatele bulgarilor de la Moldindconbank; Cioclea de asta a demisionat
Politic 20 februarie 2019, 11:00 | 10888

Oligarhul Vladimir Plahotniuc pune în aplicare un nou jaf în sistemul bancar. Or, anume din acest motiv a demisionat fostul guvernator al Băncii Naționale, Sergiu Cioclea. Dezvăluirile au fost făcute de afaceristul Veaceslav Platon, deținut în Penitenciarul 13.

Potrivit lui Platon, este vorba despre Moldindconbank, al cărei pachet majoritar de acţiuni a fost vândut Agenţiei Proprietăţii Publice, care a semnat un precontract privind vânzarea acestui pachet fondului de investiţii DOVERIE UNITED-HOLDING AD (Bulgaria).

„În spatele bugarilor atârnă urechile lui Plahotniuc”, afirmă Platon.

„N-au trecut nici două luni și a devenit clar motivul demisiei guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea. Fiind împotrivă să participe la o nouă escrocherie de-a lui Plahotniuc, cu jefuirea unei noi bănci, Cioclea nu și-a dat acordul ca „miticii” bulgari să cumpere Moldindconbank. Nu trebuie să deții un intelect deosebit ca să înțelegi că în spatele bulgarilor atârnă urechile lui Plahotniuc. Mai întâi, Cioclea le-a respins acestor pseudo-bulgari ambițiile la Victoriabank, după care la Agroindbank. După aceasta, a refuzat categoric să participe la jefuirea Moldindconbank. Și aici lui Plahotniuc i-a crăpat răbdăul. În locul lui Cioclea imediat au găsit un băiat mai docil, care cu entuziasm și-a pus la gât cununa de laur denumită după Dorin Dragutan, cu cel puțin zece articole din Codul penal al Republicii Moldova pe de-asupra”, susține Veaceslav Platon.

Potrivit afaceristului, acum are loc, nici mai mult, nici mai puțin, implementarea schemei BEM 2.

„Pentru Moldindconbank nu va plăti nimeni niciun bănuț. Companiile lui Plahotniuc deja au luat din același Moldindconbank bani pentru cumpărarea aceleiași bănci. Banii vor fi rotiți prin conturi străine și se vor întoarce în RM sub forma de „bani bulgari”. Mai departe, totul se va desfășura după schema deja aplicată în 2014. Plahotniuc e stabil și constant. Din nou alegeri. Din nou bană. Din nou miliard. Apropo, banii din două companii de asigurări, Moldasig și ASITO, în sumă de 200 de milioane, el deja i-a scos, lăsând companiile să moară încet. Vreau să privesc în ochi idioții de la FMI și Banca Mondială, care se bucurau cu ardoare de „reformele din sectorul bancar al RM” și de lupta cu „acționarii netransparenți”. Iar domnul Plahotniuc poate spune cu mândrie, ca în filmul „Ironia sorții”: Odată la fiecare 4 ani, în ajun de alegeri, noi cu prietenii jefuim o bancă și un miliard de dolari”, scrie Platon, într-o postare publicată pe pagina sa.

Contactat de Jurnal.md pentru a comenta acuzațiile, șeful PD, Vladimir Plahotniuc, a închis.

Opinia ta contează. Comentează!