Luptă contra construcţiilor ilegale
Social 20 februarie 2019, 13:31 | 2295

La mai bine de jumătate de an de când Curtea Supremă de Justiţie a anulat autorizaţia pentru ridicarea unei clădiri cu nouă etaje pe strada Belinski din Chișinău, șantierul nu este închis. ”Statul a ales să favorizeze un om de afaceri, în detrimentul celor care locuiesc în cartierul respectiv”, afirmă oamenii din casele vecine. Ei se tem ca acestea vor aluneca în groapa pentru fundament.

Totul a început în 2014, când Centrul de Medicină Sportivă a obținut o decizie de Guvern, prin care s-a permis ca lotul de pe strada Belinski 4 să fie transmis din proprietate publică în una privată. Ulterior, Primăria Chișinău a permis ridicarea unui bloc multi-etajat. Locatarii din preajmă, proprietari de case cu un nivel-două, afirmă că întreg procesul a fost unul cu abateri, iar problema lor nu a fost soluţionată nici după hotărârea Curţii Supreme de Justiţie.

Localnicii s-au pomenit cu probleme grave. În casele lor au apărut fisuri și persistă riscul alunecării în groapa pentru fundament.

Cazul de pe strada Belinski nu ar fi unul singular. Cetățenii vorbesc despre ridicarea ilegală a unui nou bloc într-un cartier de case private, pe strada Coca.

După 24 februarie, mafia imobiliară din oraşul Chișinău va fi anihilată, promit politicienii din opoziție, candidații Blocului electoral ACUM Platforma DA și PAS.

Vasile Chirilescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Chişinău, nu a fost de găsit pentru a comenta cazurile prezentate, dar funcţionarii din primărie, responsabili de construcţiile vizate, au declarat anterior că totul s-ar fi produs conform legii. Consultantul Direcţiei comunicare şi protocol a Cancelariei de Stat, Alina Merlici, ne-a spus că va examina cazurile din sectorul Buiucani al Chișinăului și va reveni cu o reacţie, dar acest lucru nu s-a întâmplat până la ora editării știrii.

Opinia ta contează. Comentează!