Facturile pentru gaze întârzie
Social 20 februarie 2019, 19:36 | 1367

Tarifele pentru gazele naturale au fost majorate, iar facturile vor fi expediate consumatorilor după alegerile parlamentare. Este supoziția oamenilor de rând, care comentează în spațiul virtual o posibilă creștere a prețului gazului. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică declară că nu este vreo decizie privind schimbarea politicii tarifare. În același timp, experții în energetică afirmă că deoarece există o creștere a prețului de achiziție, întrebarea trebuie pusă altfel - când va avea loc această scumpire?

Internauții scriu că au primit informații despre faptul că tarifele pentru gazele naturale au fost deja majorate, iar facturile, pe care încă mulți consumatori nu le-au primit, vor veni după data de 25 februarie, adică după alegerile parlamentare. Unii spun că au fost la poștă, dar factura pentru gazul consumat încă nu era, în schimb li s-a spus că tariful este mai mare. Alții afirmă că au plătit facturile online și la poștă, iar prețul este neschimbat. Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică Victor Parlicov,susține că dacă tarifele vor fi revizuite, ar urma o majorare a acestora și ne-a explicat de ce.

Actuala conducere a Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică nu comentează declarația lui Victor Parlicov. Într-un comunicat de presă, instituţia scrie că ”nu a discutat și nici nu are în plan o decizie privind o astfel de majorare de tarife". De cealaltă parte, într-un comunicat al Întreprinderii MoldovaGaz se arată că ”în legătură cu actualizarea sistemului informațional de evidență a gazelor naturale, în luna februarie facturile cu datorii pentru luna ianuarie vor fi repartizate mai târziu". În comunicat nu este precizat când acestea vor ajunge la consumatori. Purtătorul de cuvânt al Întreprinderii MoldovaGaz, Doina Deleu, nu a fost în măsură să deschidă parantezele. Potrivit portalului mold-street.com, imediat după alegerile parlamentare, Republica Moldova se poate confrunta cu o creștere semnificativă a tarifelor pentru gazele naturale, care va conduce la scumpirea altor servicii. Acest lucru se va întâmpla din cauza politicii tarifare din ultimii trei ani, dar şi pentru că s-a majorat preţul de import.

Opinia ta contează. Comentează!