Electorală în timpul orelor de muncă
Politic 20 februarie 2019, 19:41 | 2135

Medicii Spitalului Raional Criuleni și-au lăsat pacienții să aștepte pe holuri și au mers, în timpul programului, la deschiderea oficială a maternității, la care au participat și membri ai Partidului Democrat, inclusiv Andrian Candu. Mai apoi, s-a desfășurat o întrunire electorală cu aceștia. Șeful instituției medicale a afirmat însă că evenimentele ar fi avut loc în timpul pauzei de prânz, care durează o oră, iar de pacienți care ar fi așteptat pe coridoare nu ar fi auzit. Totuși, martorii îl contrazic pe directorul spitalului.

Imaginile au fost filmate luni dimineață de către o localnică din Criuleni. Femeia spune că pe holurile spitalului din oraș erau mulți pacienți, printre care mame cu copii și persoane în etate.

Femeia mai spune că delegația din partea PD, în frunte cu vicepreședintele formațiunii Andrian Candu, ar fi ajuns la spital în jurul orei nouă și cei mai mulți medici și-au părăsit cabinetele și au ieșit în hol. Apoi ar fi mers la inaugurarea unei secții din spital și a maternității, dar și la o adunare electorală. Aceeași sursă ne-a declarat că doctorii ar fi revenit la muncă abia pe la ora 14.

Printre cei prezenți în holul spitalului era și medicul la care femeia trebuia să meargă la un control.

Unii pacienți au spus că medicul la care stăteau la rând a primit bolnavi o perioadă, dar mai apoi a ieșit din cabinet și le-a spus că trebuie să plece.

Potrivit altui pacient, au fost și angajați ai spitalului care le-au spus că pleacă la întrunirea electorală pentru că le este frică să nu își piardă locul de muncă.

Contactat de reporterul Jurnal TV, șeful Spitalului Raional Criuleni, Nicolae Croitoru, a negat faptul că membrii Partidului Democrat au organizat o întâlnire electorală în instituția condusă de el. Croitoru a adăugat că aceștia ar fi fost invitați doar la deschiderea maternității. Totuși, când a fost întrebat despre durata întrevederii dintre specialiștii spitalului și politicieni, el a spus că aceasta s-a desfășurat în pauza de prânz. Croitoru a respins și acuzația că angajații ar fi fost amenințați cu demiterea dacă nu vor veni la adunarea electorală.

Pe de altă parte, chiar vicepreședintele PD Adrian Candu a publicat luni, pe pagina sa de Facebook, mai multe materiale video și fotografii de la o serie de întâlniri electorale care au avut loc la Criuleni, inclusiv în incinta spitalului din localitate. În imagini se vede și candidatul formațiunii pentru circumscripția Criuleni Veaceslav Burlac.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, nu ne-a răspuns la telefon pentru comentarii la acest subiect. O altă asemenea întâlnire electorală din contul orelor de muncă a avut loc marți la Spitalul Raional Călărași.

Iar șeful PD, Vladimir Plahotniuc, a ținut, tot marți, un discurs electoral în fața angajaților Spitalului Clinic Republican din Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!