02:47:20 25.04.2024
Stiri

Facebook a BLOCAT câteva proiecte controlate de către RT, dar înregistrate în Germania

Știri 20.02.2019 07:30 Vizualizări1423 Autor: Ziarul National
Facebook a BLOCAT câteva proiecte controlate de către RT, dar înregistrate în Germania


Rețeaua socială Facebook a blocat mai multe conturi în limba engleză controlate de agenția rusă de propagandă RT. Acest lucru s-a întâmplat după relatarea de către CNN că aceste conturi au ascuns legătura lor cu Rusia, în special finanțarea din bugetul statului rus.

Proiectele erau deținute de compania Maffick Media cu sediul în Germania, specializată în producția de videoclipuri virale pentru distribuire în rețelele sociale. 51% din acțiunile companiei aparțin RT. Conturile blocate erau implicate în principal în distribuția de conținut video. Unul dintre ele – In the now – avea mai multe milioane de abonați pe Facebook și milioane de vizionări video. Alte proiecte blocate sunt Soapbox, Back Then și Waste-Ed.

Potrivit CNN, proiectele RT ținteau în principal tinerii din Statele Unite, așa-numitii „millennials”. Multe videoclipuri criticau politica SUA de pe poziții de stânga.

„Persoanele care intră pe aceste pagini nu ar trebui să fie induse în eroare cu privire la cine este în spatele lor”, a declarat reprezentantul Facebook, citat de CNN. Compania a subliniat că accesul la conturi poate fi redeschise dacă se indică legătura lor cu Rusia.

În același timp, regulile de utilizare a Facebook nu prescriu în mod direct divulgarea sursei de finanțare pentru anumite pagini, scrie Pagina de Rusia.

Într-o declarație publică, Maffick recunoaște că „asemenea NPR, PBS, BBC, DW, CBC, AJ + și multe alte companii media”, este parțial finanțat de guvern și în același timp susține că nu „încălca regulile Facebook” și nu a distribuit „știri false”.

Un purtator de cuvânt al Maffick a declarat anterior CNN ca a nu se specifica surselor de finantare este o „practică de business standard” deoarece „publicul general nu este interesat de astfel de lucruri”.

Pe canalul său de pe Telegram, RT a numit cele întâmplate „o altă dovadă că CNN și Facebook se comportă idioțește, la fel ca și cenzura Departamentului de Stat”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md