(foto) Premieră: Mercedes-Benz SLC Final Edition – ultima suflare a generaţiei curente

Când modelul SLK a apărut prima dată ca model de serie în 1996, a provocat o mare senzație și a fondat o nouă generație de roadster-uri. Pentru prima dată, Mercedes-Benz a produs un roadster al cărui acoperiș vario-fix a redefinit segmentul prin combinarea condusului în aer liber cu plăcerea unui confort fără compromis pe vreme rea, care nu au fost niciodată disponibile înainte.

În plus, SLK și-a început cariera în culoarea de lansare Yellowstone, o alegere neobișnuită la acea vreme pentru Mercedes-Benz. Într-o reminescență pentru această premieră mondială, SLC Final Edition va fi disponibil pentru a fi comandat cu o caroserie vopsită în nuanţa exclusivă sun yellow.

De asemenea, oferind o gamă largă de echipamente și detalii interioare unice, ediția specială a modelului marchează vârful generației actuale şi pregătirea pentru întâmpinarea celei noi.

Există posibilitatea de a alege două versiuni care se deosebesc vizual pentru SLC 180, SLC 200 și SLC 300. Clienții care vor opta pentru nuanţele standard black, obsidian black sau selenite grey pentru caroserie vor primi un SLC cu pachet AMG, a cărui bară de protecţie frontală vine cu nişte benzi decorative în stil sport şi cu un finisaj argintiu cromat pe secţiunea inferioară.

Pe de altă parte, maşinile care vor fi vopsite în sun yellow, polar white sau diamond white, vor avea această secţiune finisată într-o culoare neagră. Mânerele ușilor, corpurile oglinzilor retrovizoare și alte elemente din partea posterioară a automobilului sunt finisate într-un negru lucios pentru contrast.

Caracteristica comună a tuturor maşinilor, indiferent de culoarea caroseriei, va fi insigna exclusivă SLC final Edition pe aripile frontale, sub aripioarele cromate. De asemenea, vor atrage atenţia jantele standard AMG din aliaj uşor, cu cinci spiţe vopsite parţial într-un negru lucios şi care măsoară 18 inci.

Modelul special de adio se bazează pe linia de echipare AMG Line, care, conform standardului, include barele de protecție în stilul celor găsite pe modelele Mercedes-AMG, o suspensie sportivă cu o gardă la sol redusă (opţiunea poate fi scoasă la dorinţă), precum și un sistem de frânare mai performant cu discuri perforate și etriere frontale sportive cu logo Mercedes-Benz.

O tapiţerie cu piele Nappa în două culori black/silver pearl cu cusături contrastante în alpaca grey, caracterizează interiorul și poate fi găsită pe scaunele sportive standard, pe panourile uşilor şi pe alte suprafeţe. Centurile de siguranță în alpaca grey sunt un “ecou” al culorii cusăturilor. Inserții din piele cu o textură similară fibrei de carbon se poate observa pe tetierele scaunelor şi pe secţiunea superioară a scaunelor, pe volan, dar şi pe levierul cutiei de viteze.

Elementele decorative de pe panoul de instrumente și consola centrală sport combină un finisaj luminos de aluminiu. Volanul sport multifuncțional standard combină pielea cu textură similară fibrei de carbon cu piele Nappa netedă în zona de prindere. Detaliile sportive ale volanului sunt partea inferioară turtită, designul cu trei spiţe și padelele argintii de comutare a treptelor.

Printre alte dotări caracteristice ale ediţiei finale se numără: covoraşe negre cu logo brodat, sistem de încălzire AIRSCARF în zona gâtului, scaune încălzite şi cu suport lombar în patru poziţii, dar şi un Memory package pentru scaune, coloana de direcţie şi oglinzile retrovizoare.

Ediția finală va fi disponibilă şi pentru modelul Mercedes-AMG SLC 43, care va fi finisat exclusiv în culoarea specială sun yellow şi cu o mulţime de elemente în negru lucios pentru contrast. Roţile vor conţine jante AMG din aliaj uşor, de 18 inci şi finisate într-o culoare neagră mată.

Interiorul pe care îl are este similar cu cel descris anterior, însă se va deosebi printr-un volan AMG Performance, finisat identic, dar cu un marcaj la ora 12 şi o inscripţie “AMG EDITION”.

Noul Mercedes-Benz SLC Final Edition va putea fi comandat din 22 februarie şi va ajunge la dealeri din martie 2019.

ModelSLC 180SLC 200SLC 300Mercedes-AMG
SLC 43
Număr cilindri/
aranjament
4/în linie4/în linie4/în linie6/în V
Volum (cc)1.5951.9911.9912.996
Putere (CP)156184245390
Cuplu maxim (Nm)250300370520
Acceleraţie 0-100 km/h
(în secunde, în paranteze
date demonstrate de maşina
cu o transmisie automată)
7.9 (8.1)7.0 (6.9)– (5.8)– (4.7)
Viteză maximă (km/h)226 (223)240 (237)– (250)– (250)
Consum mixt (l/100 km)6.36.77.08.1
Nivel mixt de emisii (g/km)144153161185
Preţ de start în Germania,
cu TVA inclus
41.536,95 euro46.534,95 euro52.633,70 euro65.045,40 euro

Câteva curiozităţi despre modelul SLC:

După lansarea sa în 1996, SLK a marcat începutul unei noi ere pentru marca tradițională Mercedes-Benz, iar designul acoperișului pe care îl avea a servit ca model pentru multe alte vehicule decapotabile.

În ianuarie 2011, Mercedes-Benz a prezentat a treia generație, cea actuală a modelului, în prezent încă în producție, care poartă codul intern R 172. Această serie combină un nivel uşor de sportivitate cu un confort elegant. Din aprilie 2016 a apărut pe piaţă cu numele nou SLC şi ca o evoluție din punct de vedere tehnic și vizual optimizată. Schimbarea numelui afirmă relația strânsă cu familia C-Class, cu care roadster-ul împărtășește multe dintre caracteristicile sale tehnice.

Din 1996 şi până în prezent modelul are o comunitate mondială de fani, cu peste 710.000 de exemplare vândute.

Istoria modelului în cifre:

  • 1994: concepte de design prezentate în Torino şi Paris
  • 1996: premiera mondială a primei generaţii (R 170) la Turin Motor Show.
  • 2000: facelift pentru prima generaţie SLK
  • 2004: premiera mondială a maşinii din a doua generaţie (R 171) la Geneva Motor Show
  • 2008: facelift pentru a doua generaţie SLK
  • 2011: premiera modelului din a treia generaţie (R 172)
  • 2016: facelift pentru a treia generaţie, cu redenumire în SLC
  • 2019: startul producţiei de modele speciale Final Edition pentru a treia generaţie

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/