(foto) Premieră: Mercedes-Benz SL Grand Edition – cea mai exclusivistă ediţie specială a generaţiei curente

Încă un model de marcă Mercedes-Benz, a cărui generaţie curentă este pe sfârşite, este legendarul SL. Aceasta nu îşi ia încă rămas bun, cum este în cazul lui Mercedes-Benz SLC Final Edition, însă şi pentru această decapotabilă a fost pregătită o versiune specială cu ocazia sosirii sezonului decapotabilelor.

Grand Edition se numesc ediţiile speciale exclusive ale modelelor de marcă Mercedes-Benz. Noile SL 400 şi SL 500 Grand Edition vin cu numeroase repere și combinații speciale de culori, la exterior şi interior, completate de mai multe dotări care au devenit standard pentru o experiență de conducere chiar mai luxoasă.

Maşinile din ediţia specială pot fi vopsite în una din cele patru vopsele metalizate puse la dispoziţie: standard black, brilliant white (designo diamond white bright), diverse nuanţe de gri la alegere sau obsidian black. Pentru contrast se oferă finisaje din crom lucios sau argintiu mat pentru aplicaţiile de pe bara de protecţie frontală.

Automobilele decapotabile mai sunt oferite cu un set de jante forjate AMG, cu 10 spiţe, care măsoară 19 inci pe puntea din faţă şi 20 de inci pe cea din spate. Acestea sunt vopsite într-o culoare neagră lucioasă, în timp ce spițele şi flanșele sunt într-o nuanţă argintie strălucitoare. De asemenea, la exterior au apărut insigne Grand Edition, poziţionate pe inserţiile de pe aripi.

Vezi şi: Mercedes-Benz îşi pregăteşte clienţii de vară. A lansat versiuni speciale a modelelor SL şi SLC

În habitaclu, o tapiţerie în culoare designo tundra brown pearl şi inserţii strălucitoare metalizate atrag imediat atenţia. Pielea se mai găseşte şi pe volanul sport multifuncțional, printre alte lucruri, în părţile sale superioare şi inferioare, în timp ce pentru zonele de prindere s-a ales să se folosească tapiţerie Nappa perforată.

În mod tradiţional pentru maşinile de ediţie specială Grand Edition, acestea au un echipament extins cu dotări opţionale care devin standard. Pe modelele SL sunt: sistem de încălzire la nivelul gâtului pasagerilor AIRSCARF, suspensie sport tunată şi care a micşorat garda la sol cu 10 mm, scaune multi conturate, cu opţiuni de climatizare a acestora şi cu funcţie de suport lateral activ, care prinde corpul în scaun când are loc abordarea unei curbe cu viteză, dar şi Driving Assistance Plus Package şi sistemul Active Parking Assist.

La fel ca şi modelele Mercedes-Benz SLC Final Edition, cele SL Grand Edition vor putea fi comandate începând cu ziua de 22 februarie. La dealeri automobilele vor ajunge din martie curent.

Vezi şi: (foto) În Ucraina se vinde un rar Mercedes-Benz SL 73 AMG. Doar 85 au fost făcute vreodată

ModelSL 400SL 500
Număr cilindri/
aranjament
6/în V8/în V
Volum (cc)29964663
Putere (CP)270/367335/455
Cuplu maxim (Nm)500700
Acceleraţie 0-100 km/h (s)4.94.3
Viteză maximă (km/h)250250
Consum mixt (l/100 km)8.49.8
Nivel mixt de emisii (g/km)191268
Preţ de start în Germania,
cu TVA inclus
114.811,20135.993,20

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/