image
Sursa foto: cotidianul.ro

Rusia le interzice militarilor să aibă smartphone-uri în timpul misiunii, pentru a nu fi spionați

Parlamentul din Rusia a adoptat marţi o modificare legislativă care le interzice militarilor să aibă smartphone-uri asupra lor în timpul misiunilor, de teama spionajului.

Membrii armatei ruse au de asemenea interdicţie să posteze pe internet informaţii despre activităţile lor, a precizat într-un comunicat camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, scrie Agerpres.ro.

A fost nevoie de o astfel de lege în contextul în care militarii "prezintă un interes special pentru serviciile secrete ale guvernelor străine, terorişti şi organizaţii extremiste", se mai arată în comunicat.

Legea le interzice angajaţilor armatei "să aibă asupra lor dispozitive electronice persoanele" care pot stoca fotografii sau înregistrări video, care pot fi folosite pentru acces la internet sau pentru geolocalizare.

Armata rusă a avut frecvent de suferit în ultimii ani de pe urma interesului militarilor săi pentru reţelele de socializare.

Un militar rus a postat, de exemplu, pe Instagram, în 2014, în plin conflict în estul Ucrainei, două fotografii afişate ca geolocalizare în Ucraina, unde oficial armata rusă nu a intervenit.

La sfârşitul lui 2017, Ministerul rus al Apărării a început să furnizeze telefoane mobile cu un nivel ridicat de protecţie ofiţerilor săi superiori care au acces la documente sensibile, a anunţat ziarul Izvestia în februarie 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: