(doc) Blocul Electoral ACUM cere CEC-ului să permită votarea cetățenilor din diaspora în baza buletinului de identitate

Blocul Electoral ACUM cere Comisiei Electorale Centrale (CEC) să permită votarea cetățenilor din diaspora în baza buletinului de identitate. Astăzi, 19 februarie, Blocul ACUM a expediat o scrisoare la CEC prin care să ia o decizie de urgență în acest sens.

Foto: UNIMEDIA

„O astfel de solicitare este justificată de modificarea inopinată de către organul electoral central a practicii constante de la ultimele 7 scrutine electorale când s-a permis votarea cu pașapoarte ale căror termen de valabilitate a expirat.

Cetățenii din diasporă sunt la fel cetățeni ai acestei țări. Este inadmisibil să nu li se permita votarea cu aceleași acte cu care votează cetățenii din țară – buletinul de identitate valabil care conține IDNP”, se arată în comunicatul ACUM.

scrisoare ACUM / Sursa:ACUM

UNIMEDIA amintește că în pofida demersurilor făcute de unii concurenți electorali precum și de cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării, Comisia Electorală Centrală reiterează că la scrutinul din 24 februarie curent nu se va putea vota în baza actelor de identitate cu termen de valabilitate expirat.


Pub