(video) Citroen şi-a făcut un cadou simpatic cu ocazia aniversării unui secol de la fondare – Ami One Concept

În acest an, chiar în martie, compania Citroen sărbătorește 100 ani de la începutul producției de automobile. Programul evenimentelor festive va fi compus inclusiv din expoziții de modele istorice, oferte speciale ale diviziei mărcii care oferă maşini în arendă, diverse campanii pe reţelele de socializare, întâlniri ale proprietarilor de modele Citroen făcute în epoci diferite şi altele.

Foto: autoblog.md

Printre toate vor exista şi două maşini conceptuale, proiectate pentru a arăta care va fi orientarea mărcii după primul secol de existenţă. Primul a fost prezentat chiar astăzi şi se numeşte Ami One, un fel de reîncarnare ultra modernă a lui Citroen 2CV, un automobil simplu şi ieftin care a fost unul din cele care au „automobilizat” atât Franţa, cât şi întreaga Europă după cel de-al Doilea Război Mondial.

Automobilul compact are doar 2.5 metri lungime, iar lăţimea şi înălţimea este de doar 1.5 metri. Conceptul are roţi cu jante de 18 inci, o greutate de 425 de kg, iar raza de întoarcere completă este de numai opt metri. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub