Designerul Karl Lagerfeld a murit

Creatorul de modă, Karl Lagerfeld, designerul principal al casei Chanela murit marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Neuilly-sur-Seine, în Paris, anunță BBC News.

Karl Lagerfel fusese internat de urgență luni noaptea, iar cauza morții designerului nu este cunoscută deocamdată.

Karl Lagerfeld este omul care a revitalizat casa Chanel, creator de geniu, personaj enigmatic şi designer exigent, a fost unul dintre cele mai excentrice și controversate personaje din lumea modei, scrie Digi24.ro.

Karl Otto Lagerfeld, născut pe 10 septembrie 1933, la Hamburg, a fost designer vestimentar şi fotograf german. Karl Lagerfeld și-a început cariera ca asistentul designerului Pierre Balmain, în 1955. El s-a aflat la conducerea departamentului de creaţie al casei Chanel încă din anul 1983, a fost director de creaţie al casei Fendi din 1965 şi a colaborat ocazional cu brandurile de modă Chloe (1963 – 1978, 1992 – 1997), Jean Patou (1958 – 1963), H&M (2004), Hogan (2011) şi Macy’s (2011).

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.