Trump, dat în judecată de 16 state
Externe 19 februarie 2019, 14:20 | 1544

16 state americane au dat în judecată Administraţia Trump pentru decizia de a decreta stare de urgenţă națională în Statele Unite, privind situația de la frontiera cu Mexicul. Reclamanții sunt de părere că liderul de la Casa Albă va putea aloca fonduri speciale pentru a ridica zidul dintre cele două state fără aprobarea Congresului.

Procurorul general al statului California a declarat că cele 16 state îl dau în judecată pe preşedintele Donald Trump pentru a "bloca utilizarea abuzivă a puterii prezidenţiale".

Îl dăm în judecată pe preşedintele Trump pentru a-l împiedica să jefuiască în mod unilateral fondurile contribuabililor, care au fost alocate în mod legal de Congres pentru cetăţenii statelor noastre. Pentru majoritatea dintre noi, funcţia prezidenţială nu este un loc pentru teatru.

a adăugat procurorul general al statului California. Împotriva deciziei de decretare a stării de urgenţă sunt statele California, Colorado, Connecticut, Delaware, Hawaii, Illinois, Maine, Maryland, Minnesota, Nevada, New Jersey, New Mexico, New York, Oregon, Virginia şi Michigan. Acestea susţin că decizia preşedintelui Trump de a deturna fondurile de urgenţă pentru a finanţa construcţia zidului le-ar costa milioane de dolari, lucru ce ar afecta economiile lor. Amintim că vineri seară, Donald Trump a anunțat decretă stare de urgență națională pentru a putea ridica zidul de la frontiera cu Mexicul. Astfel, acesta va putea obține opt miliarde de dolari din bugetul Pentagonului care sa finanțeze proiectul, fără aprobarea Congresului. 

Opinia ta contează. Comentează!