Image-Description
Andrei Năstase, apel către comunitatea internațională: Plahotniuc a activat planul de suprimare fizică a opoziției pro-UE
Politic 19 februarie 2019, 16:00 | 3810

După acțiunile violente ale provocatorilor de la Băcioi, copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, a adresat un apel către comunitatea în care atenționează că „Plahotniuc a activat planul de suprimare fizică a opoziției pro-europene”.

„Un contingent bine pregatit de interlopi, bine coordonat și pregătit pentru intimidarea oamenilor, a încercat să transforme întâlnirea pe care Andrei Năstase, Maria Ciobanu și Domnica Manole au avut-o cu alegătorii din Băcioi într-un moment violent, reprobabil, extrem de periculos”, se spune în apel.

În consecință, Andrei Năstase solicită observatorilor internaționali să fie prezenți la toate întâlnirile blocului ACUM cu alegătorii.

Totodată, liderul Platformei DA face apel către Parlamentul European, către Comisia Europeană și către toate cancelariile din Europa, dar mai ales către Președinția Consiliului Uniunii Europene, reprezentată de România, să intervină cu fermitate și să formuleze puncte de vedere în sprijinul democrației, statului de drept, și a dreptului de a alege și a fi ales.

Vă prezentăm apelul integral al lui Andrei Năstase, adresat comunității internaționale:

„Alegerile pentru Parlamentul Republicii Moldova reprezintă momentul în care oamenii liberi ai Moldovei vor decide cu fermitate că epoca bandiților, hoților, oligarhilor mafioți și a politicienilor oportuniști, fără caracter, trebuie să se termine.

Blocul ACUM, în jurul căruia s-au coagulat toate energiile necesare salvării Moldovei a devenit, fără putință de tăgadă, opțiunea majoritară a celor care vor să trăiască liberi, într-o țară liberă, demnă și prosperă.

Cu doar câteva zile înainte de votul istoric pe care oamenii îl vor da pe 24 februarie, disperat că a pierdut ireversibil controlul țării pe care a umilit-o și sărăcit-o mai mult decât și-a putut imagina cineva vreodată, Vladimir Plahotniuc, conducătorul de facto al întregului aparat represiv, a activat planul mișelesc și mafiot de anihilare a opoziție pro-europene.

Evenimentele petrecute la întâlnirea din seara zilei de luni, 18 februarie, organizată de blocul ACUM în centrul localității Băcioi, readuc în memoria cetățenilor noștri modul de acțiune al acestui regim în campania electorală pentru prezidențialele din 2016.

Un contingent bine pregatit de interlopi, bine coordonat și pregătit pentru intimidarea oamenilor, a încercat să transforme întâlnirea pe care Andrei Năstase, Maria Ciobanu și Domnica Manole au avut-o cu alegătorii din Băcioi într-un moment violent, reprobabil, extrem de periculos.

Totul a culminat, cu maximă relevanță pentru misiunea commando-ului lui Plahotniuc, cu momentul în care unul dintre membri echipei de bătăuși ai lui Plahotniuc a decis să-l atace fizic pe Andrei Năstase.

Așa cum cele peste 7 camere de luat vederi deschise în acele momente au putut înregistra video acel moment, inclusiv aparatele celor patru observatori internaționali prezenți la întâlnirea de la Băcioi, între atacator și Andrei Năstase s-a interpus un membru ACUM, iar deznodământul a fost, foarte probabil, doar amânat.

Polițiștii prezenți la eveniment au mimat doar, pe tot parcursul evenimentului, o intervenție fermă și legală, iar contingentul de indivizi plătiți de Plahotniuc, printre ei aflați sub influența un substanțe halucinogene, nu a fost evacuat.

Chiar în condițiile unui atac fulminant asupra celor prezenți la întâlnire, oamenii din Băcioi au dat dovadă de curaj și demnitate, nu au plecat acasă și au strigat toată seara “Hoții la pușcărie”, “Împreună vom invinge!”, “Băcioi votează Năstase!”.

Blocul ACUM va depune sesisări legale către instituțiile care au obligația constituțională de a păstra ordinea publică și de a asigura condițiile legale de desfășurare a campaniei electorale pentru alegerile din 24 februarie.

Facem un apel ferm către observatorii internaționali și le solicităm public să fie prezenți la toate întâlnirile blocului ACUM cu alegătorii, cea ce ar facilita redactarea unor rapoarte complete și veridice despre modul în care Partidul Democrat, cel care conduce astăzi Moldova cu sinistra complicitate a Partidului Socialiștilor, condus de facto de Dodon și a partidului condamnatului penal în primă instanță, Șor, obstrucționează democrația și mesagerii acesteia.

Facem un apel către Parlamentul European, către Comisia Europeană și către toate cancelariile din Europa, dar mai ales către Președinția Consiliului Uniunii Europene, reprezentată de România, să intervină cu fermitate și să formuleze puncte de vedere în sprijinul democrației, statului de drept, și a dreptului de a alege și a fi ales.

Moldova trece din nou printr-o etapă extrem de importantă pentru suveranitatea ei, pentru libertatea cetățenilor săi și pentru securitatea regională a graniței estice a Uniunii Europene.

Atacurile fizice, violența, intimidările, propaganda și dezinformarea continuă finanțată din banii furați de criminalii conduși de Plahotniuc din banii statului, din banii oamenilor, nu fac altceva decât să asigure păstrarea Moldovei în spațiul de influență al mafiei rusești și să genereze premisele potrivite pentru intrarea în ultima fază de dezintegrare, federalizare și asimilare a Moldovei.

Nimic nu este întâmplător, iar eliminarea fizică a opozitie pro-europene este singura cale prin care Plahotniuc poate păstra controlul asupra sistemului oligarhic creat și “închinat” forțelor distructive din afara țării, celor care nu doresc un parcurs european democratic și transparent pentru Republica Moldova.

Fraudarea votului din 24 februarie, asaltul inimaginabil pe care armatele de interlopi antrenați pentru acest scop în taberele de instrucție organizate din zona nistreană, echipajele terorii, deja formate și aflate în așteptare, vor face totul pentru a nu permite ca oamenii curajoși, drepți, cinstiți și determinați să-și ia Moldova inapoi.

Cu toate acestea, în 24 februarie prezența la vot va fi una istorica, iar curajul oamenilor, sărăcia și corupția, suferința cauzată de destrămarea familiilor și dorința legitimă de libertate vor fi cu mult mai puternice decât orice forță exercitată de armata de ocupație cu care Plahotniuc și Dodon stăpânesc Moldova.

Democrația va câștiga alegerile din 24 februarie, iar minciuna, violența, propaganda, criminalii și mafioții le vor pierde și vor răspunde în fața istoriei și a întregului popor care a decis să se ridice din genunchi!

CRIMINALILOR, SĂ VĂ FIE FRICĂ! MOLDOVA SE RIDICĂ!”

Opinia ta contează. Comentează!