Mesaje electorale suspecte în Israel
Politic 19 februarie 2019, 20:00 | 4867

Mai mulți moldoveni stabiliți cu traiul în Israel, sau care muncesc acolo, au primit la telefon mesaje cu îndemnul să voteze, pe 24 februarie, Partidul Șor și candidatul acestuia în diaspora de Est, Valerii Klimenco. Mesajele sunt expediate de la un număr de telefon al unui bărbat, care se prezintă Alexandr. Cei apelați se întreabă de unde a luat acest bărbat listele cu telefoane și cu ce drept face agitație electorală. Reprezentanții Partidului Șor spun că nu au nicio contribuție.

Eugenia Cojocari-Safaler stă în Israel de 13 ani. A primit mesajul electoral și a sunat la numărul de telefon, de pe care i-a fost trimis. Nu a răspuns nimeni. Ulterior a fost sunată de către un bărbat. Acesta s-a prezentat Alexandr, antreprenor, cetățean al Republicii Moldova, dar și al Israelului. Bărbatul afirmă că are un singur scop - să-l susțină pe Ilan Șor.

În convorbirea cu Eugenia Cojocari-Safaler, Alexandr afirmă că a fost rugat de către un cineva, pe care nu-l cunoaște, să trimită mesaje moldovenilor stabiliți din Israel.

Mesaje cu conținut electoral pro-Șor, trimise de Alexandr, au primit și alți cetățeni.

Am încercat să aflăm ce cred ștabii Partidului Șor, la care face trimitere Alexandr din Israel. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Alina Șargu, ne-a spus că partidul nu a inițiat o astfel de campanie. ”Nu comentez”, a încheiat Șargu. În același timp, Alina Zbancă, consilierul ministrului de Interne al Republicii Moldova, Alexandru Jizdan, ne-a declarat că instituția pe care o reprezintă nu are o bază de date în acest scop, iar dacă și ar avea-o, ar fi ilegal să fie folosită.

Opinia ta contează. Comentează!