Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani
Externe 19 februarie 2019, 20:39 | 1126

Karl Lagerfeld, creatorul de modă al Casei Chanel, s-a stins din viață. Legendarul designer vestimentar a murit astăzi, la vârsta de 85 de ani. De câteva săptămâni, starea lui de sănătate trezea îngrijorare, iar ieri a fost internat de urgenţă într-un spital din Paris. Cauza decesului lui Karl Lagerfeld nu a fost făcută publică deocamdată.

Karl Lagerfeld este considerat unul dintre cei mai importanţi creatori de modă de la sfârșitul secolului al XX-lea. A colaborat cu mai multe case de modă, printre care Chanel, dar şi Fendi, unde a fost director de creaţie. Era celebru la nivel mondial și pentru aspectul său uşor extravagant, cu părul alb, ochelari de soare, mănuşi fără degete şi gulere înalte scrobite.

Karl Lagerfeld a fost marele absent la propriul show Chanel, organizat în timpul Săptămânii Modei de la Paris între 15 și 24 ianuarie, iar reprezentanţii casei de modă au anunţat atunci că el se simţea "obosit". A fost pentru prima dată când Lagerfeld nu şi-a făcut apariţia la propriul spectacol pentru a primi aplauzele publicului. Karl Lagerfeld s-a născut în data de 10 septembrie 1933, la Hamburg, Germania. El nu era căsătorit şi nu avea copii.

Opinia ta contează. Comentează!