14:58:35 18.04.2024
Stiri

VIDEO // Tipografia CLANDESTINĂ, descoperită în Chișinău: Aici erau confecționate cărți de identitate românești și permise de conducere moldovenești FALSE, vândute cu sute de euro

Social 19.02.2019 13:00 Vizualizări2332 Autor: Ziarul National
VIDEO // Tipografia CLANDESTINĂ, descoperită în Chișinău: Aici erau confecționate cărți de identitate românești și permise de conducere moldovenești FALSE, vândute cu sute de euro


Și-au amenajat o mini-tipografie clandestină în Chișinău, găseau clienți și le vindeau cărți de identitate cu însemnele României sau permise de conducere moldovenești false contra a sute de euro per bucată.

Oamenii legii anunță că au reținut două persoane cu vârste de 20 și 37 de ani care fabricau și puneau în circulație documente oficiale false. Inșii au fost filați începând cu luna noiembrie 2018.

Poliția a ridicat de la domiciliul acestora cinci permise de conducere moldovenești și 11 cărți de identitate românești, toate cu semne de falsificare, utilaje speciale și tehnică de imprimare adaptate pentru confecționarea acestor tipuri de documente, precum și materie primă - blanchete, hârtie și peliculă specială.

CITIȚI și Cetățenii R. Moldova „INUNDĂ” Europa cu documente românești FALSE: Între 100 și 300 de euro pentru o carte de identitate

De asemenea, în calculatorul utilizat de către învinuiți au fost depistate și alte fișiere care conțineau blanchete pregătite pentru imprimarea mai multor permise de conducere și cărți de identitate.

Dacă li se va demonstra vinovăția, aceștia riscă să ajungă la închisoare pe un termen de până la 5 ani.

Acum, oamenii legii îi caută și pe beneficiarii actelor de identitate falsificate pentru a le confisca.

Menționăm că, în ultimul timp, polițiștii de frontieră din România au depistat numeroși cetățeni ai R. Moldova care aveau asupra lor acte false. Aceștia au recunoscut că au cumpărat cărțile de identitate românești false din R. Moldova cu prețuri între 100 și 300 de euro și urmau să le folosească pe teritoriul Uniunii Europene.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md