20:36:00 16.04.2024
Stiri

PRESĂ // DESCINDERI la Ambasada R. Moldova la Moscova: Descoperirea făcută de angajații MAEIE vizează PSRM

Politică 19.02.2019 15:53 Vizualizări6676 Autor: Ziarul National
PRESĂ // DESCINDERI la Ambasada R. Moldova la Moscova: Descoperirea făcută de angajații MAEIE vizează PSRM Deschide


Partidul Socialiștilor, împreună cu președintele lor neformal, Igor Dodon, ar fi transformat Ambasada R.Moldova la Moscova într-un centru de comandă electorală, scrie deschide.md, cu referire la un control efectuat la misiunea noastră dipolomatică din Federația Rusă de către reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Verificările ar avea loc chiar acum și au fost confirmate pentru sursa citată de către ofițerul de presă de la Externe, Valeriu Rusu, care a spus că detalii vor fi oferite mai târziu.

Deschide.md citează surse din delegația care efectuează controlul potrivit cărora în interiorul Ambasadei este oferit în chirie un birou în care activează o organizație ce pretinde că se ocupă cu problemele diasporei, în realitate fiind o organizație de tineret a PSRM. Aceasta este condusă de Olga Cebotari, care, pe tot parcursul activității, s-a ocupat de agitație electorală pentru PSRM, tot ea coordonând activitatea unui centru de apel creat pentru diaspora din R.Moldova.

Un alt detaliu curios este faptul că toți studenții care solicitau să efectueze practica la Ambasada R.Moldova la Moscova erau plasați într-un birou separat și toată practica lor consta în acțiuni de voluntariat pentru ca Cebotari să creeze organizații ale diasporei pe teritoriul F. Ruse și să studieze zonele unde trăiesc cei mai mulți moldoveni. În aceste zone se propunea ulterior deschiderea secțiilor de votare.

Tot acolo activează o altă femeie - Tatiana Boghină, care este finanțată de către structuri din Federația Rusă. Ea călătorește mai tot timpul în regiuni și creează organizații ale diasporei moldovenești. Toate aceste activități erau coordonate cu Ambasadorul Andrei Neguță. Întrunirile cu diaspora, care erau puse în slujba lui Igor Dodon, erau efectuate de către organizația condusă de Olga Cebotari și de către Ambasador.

În cadrul misiunii diplomatice se concentrau toate foile volante de agitație pentru PSRM și, ulterior, erau transmise în regiuni la liderii organizațiilor diasporei.

Altfel spus, misiunea se transformase într-o filială a PSRM în Federația Rusă.

Citiți continuarea materialului AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md