10:45:20 28.03.2024
Stiri

Irina Loghin împlinește 80 de ani! Regina muzicii populare n-a vrut petrecere mare. Viața artistei ar putea fi scenariu de film

Monden 19.02.2019 20:00 Vizualizări1795 Autor: Ziarul National
Irina Loghin împlinește 80 de ani! Regina muzicii populare n-a vrut petrecere mare. Viața artistei ar putea fi scenariu de film Libertatea


„Regina muzicii populare" românești, Irina Loghin, împlinește azi 80 de ani! A refuzat banchete sponsorizate pentru a petrece acasă, alături de copiii săi.

Personalitate a culturii populare românești, artista – recunoscută pentru viața sa modestă, în ciuda averii strânse – nu și-a dorit un chef cu fast, deși mulți s-au oferit să-i sponsorizeze petrecerile. Și-a invitat apropiații acasă, la vila sa din cartierul Primăverii.

Unul din motivele pentru care cea supranumită „regina muzicii populare” a ales o petrecere mică a fost și faptul că și-a dorit să fie înconjurată de familie, iar luna aceasta este una specială: ambii săi copii sunt născuți în februarie – Ciprian Cernea, 44 de ani, pe 2 februarie, iar Iris Cernea, 41 de ani, cunoscută iubitorilor de folclor drept Irinuca Loghin, pe 25 februarie.

Printre privilegiații invitați să ciocnească un pahar de șampanie cu Irina Loghin se află Romeo Negoiasa și soția (Alesis), nașii de cununie ai fiicei artistei, și Paul Surugiu „Fuego”, „fiul” de pe scenă al sărbătoritei.

Viața Irinei Loghin ar putea fi un scenariu de film. A plecat din sărăcia unui sat prahovean, unde a prins vremuri de foame și secetă. În copilărie mânca o dată la două zile, iar singura pereche de galoși a împărțit-o cu frații săi, pe rând, conform celor spuse de artistă, scrie Libertatea.

Cariera Irinei Loghin a început în 1963, când, selectată din sute de concurenți, a fost admisă în ansamblul Ciocârlia, alături de Maria Ciobanu. Din 1967 a format cel mai iubit duo din muzica populară românească cu Benone Sinulescu. Popularitatea artistei a venit la pachet cu o serie de probleme, iar recunoașterea valorii sale chiar de către Nicolae Ceaușescu n-a fost privită cu ochi buni de Elena Ceaușescu, care i-a căutat nod în papură și a urmărit excluderea cântăteței din prima linie artistică a țării.

Totul a culminat cu refuzul artistei de a participa la cea mai mare competiție artistică din comunism, „Cântarea României”, fapt ce i-a atras în 1982 până la Revoluție interdicția de a mai imprima la radio și la singura casă de discuri din România. Totodată, i s-a dat interzis la televiziune.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md