Trei tineri de 19-20 de ani, reținuți pentru cel puțin trei pătrunderi în locuințele din capitală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei membri ai unui grup criminal implicați în cazuri de spargeri a locuințelor din capitală au fost reținuți de către ofițerii de investigații din cadrul Inspectoratului de Poliție a sectorului Rîșcani din cadrul Direcției de poliție a mun. Chișinău. Aceștia s-au dovedit a fi originari din raioanele Glodeni și Hîncești, cu vârstele de 19 ani și respectiv 20 ani, anterior judecați pentru infracțiuni similare.

Metoda de pătrundere în casele cetăţenilor era prin forţarea geamurilor din termopan atunci când proprietarii lipseau de acasă. Indivizii au pătruns în cel puțin trei locuințe din sectorul Rîșcani al capitalei pe parcursul lunilor ianuarie-februarie, de unde au sustras mijloace bănești și articole din aur, suma pagubei cauzată proprietarilor, constituie 400.000 de lei. În urma perchezițiilor autorizate efectuate la domiciliile lor, polițiștii au depistat o parte din bunurile sustrase,acestea fiind ridicate iar ulterior urmează să fie restituite proprietarilor.

Indivizii au fost arestaţi pe un termen de 30 de zile şi sunt cercetaţi penal pentru furturi în proporţii deosebit de mari. Legislaţia penală în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 12 ani.

În acest context Poliţia Capitalei vine cu un apel către locuitori, cu următoarele recomandări:

  • Dacă plecaţi de acasă până la vecin sau lipsiţi pentru puţin timp – nu lăsaţi uşa neîncuiată;
  • Educaţi-vă copiii să reacţioneze prompt în situaţii când cineva necunoscut încearcă să-i convingă despre faptul că sunt prieteni sau colegi de serviciu cu dumneavoastră si au venit după cheile locuinţei sau după bunurile din casă;
  • Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vândă bunuri (veselă, detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura;
  • Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.

Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...