‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
26.6 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriTinerii antreprenori vor beneficia de suport pentru dezvoltarea propriilor afaceri

Tinerii antreprenori vor beneficia de suport pentru dezvoltarea propriilor afaceri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Tinerii din Republica Moldova care își vor lansa propria afacere sau care conduc o întreprindere nou-înregistrată vor beneficia de suport din partea statului. Un program în acest sens a fost lansat astăzi la Chișinău, informează Moldpres.

Programul „START pentru TINERI: o afacere durabilă la tine acasă” va susține aproximativ 600 de tineri în procesul de generare de idei de afaceri. Totodată, 250 de afaceri inițiate de tineri vor primi finanțare în valoare de cel mult 180 mii de lei. Alți 540 de tineri vor beneficia de instruire și asistență în inițierea dezvoltării afacerii inovatoare. Inițiatorii programului estimează crearea a cel puțin 400 de locuri noi de muncă, 70% dintre acestea fiind în zonele rurale.

Directorul general interimar al Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), Petru Gurgurov, a declarat azi la lansarea programului că, în cadrul acestuia, tinerii vor beneficia de suport la fiecare etapă de elaborare și implementare a proiectului investițional. La program pot aplica tineri cu idei de afaceri, cetățeni ai Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Prioritate va fi acordată afacerilor care vor permite crearea locurilor de muncă în sate.

FOTO: moldpres.md

Iulia Costin, secretarul general de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a subliniat că menținerea tinerilor în țară, dar și motivarea acestora pentru desfășurarea activităților de antreprenoriat, preponderent în zonele rurale, a impulsionat inițierea acestui Program cu finanțare din bugetul de stat.

„Prin acest program, ne propunem integrarea tinerilor din Republica Moldova în circuitul economic și facilitarea lansării și dezvoltării afacerilor, crearea locurilor de muncă echitabile, stoparea fenomenului migrației și asigurarea unui trai decent a tinerii generații”, a menționat Iulia Costin.

Tinerii se pot înregistra la program până la sfârșitul lunii martie curent.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

  1. Buna ziua,detin aproximativ 7 ha pamint in raionul Anenii Noi,la moment merg lucrarile de defrisare,vrau sa plantez in toamna o livada de alune,pot benificia de careva granduri?care sunt urmatorii pasi?

  2. Buna ziua
    Ma numesc Sergiu dețin 75 de oi cu lapte doresc sa imi înmulțesc sa am macar 150 -200 Poate si mai mult dar pentru asta am nevoie de încăpere largă pentru a o face am nevoie de suport financiar .
    Visul meu e sa am o fermă de ovine.
    Vrau sfatul d-stra. Eu am 28 de ani si am 2 ani decit am decis ca nu mai plec nicăieri peste hotare vrau la mine acasă sa fiu alaturi de familie.
    Va multumesc. O zi bună va doresc.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›