‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUE va oferi 9 milioane de euro pentru dezvoltarea zonelor rurale din țara noastră

UE va oferi 9 milioane de euro pentru dezvoltarea zonelor rurale din țara noastră

‹ adv ›
‹ adv ›

Uniunea Europeană va oferi asistență tehnică și financiară pentru dezvoltarea zonelor rurale din țara noastră. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) au semnat, astăzi, un memorandum de cooperare cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și partenerii acesteia, în vederea realizării proiectului „Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova”.  Valoarea totală a proiectului constituie circa 9 milioane de euro.

Proiectul are drept scop creșterea competitivității sectorului agro-alimentar prin integrarea culturii de soia în lanțul valoric național și global, precum și consolidarea infrastructurii de apă și sanitație în zonele rurale prin evacuarea în siguranță a apelor uzate în orașul Cantemir.

Astfel, până în anul 2021, fermierii, producătorii agricoli, procesatorii, organismele de certificare, instituțiile publice de resort vor beneficia de instruiri pentru îmbunătățirea capacităților de inovare și educație în domeniul agriculturii în țară, sporirea accesului pe piața internă și cea externă, utilizarea acreditării și certificării, ajustarea documentelor de politici și alinierea cadrului legal la standardele de calitate ale UE.

Alexander Karner, șeful Biroului de Cooperare a Agenției Austriece de Dezvoltare Chișinău, a spus că este foarte importantă gestionarea cât mai profesionistă a grantului acordat.

„Ne vom ocupa de implementarea proiectului DevRAM, în special de activitățile legate de creșterea competitivității sectorului agroalimentar prin integrarea culturii de soia în lanțurile valorice naționale și globale. Ne dorim să vedem un produs final de calitate fabricat in Moldova atât pentru piața internă, cât și pentru piețele externe”, a spus Alexander Karner.

Prin semnarea documentului MADRM, MECC și ADA și-au exprimat acordul de a susține împreună proiecte reciproc avantajoase, precum și de a promova direcții noi de cooperare și dezvoltare rurală în țara noastră.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii