Sergiu Litvinenco, despre cei „175 de moldoveni ce au votat la prezidențiale în baza actelor expirate”: Eu nu cred în această cifră

Candidatul din partea blocului ACUM pe circumscripția nr.20 Strășeni, Sergiu Litvinenco, susține că nu crede în cifra enunțată de Comisia Electorală Centrală (CEC) precum că în cadrul turului II de scrutin al alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 30 octombrie 2016, din numărul cetățenilor Republicii Moldova care stau permanent peste hotare, au participat la votare 138 350 de alegători, iar dintre aceștia doar 175 de alegători au votat folosind acte de identitate expirate.

Foto: Curentul.md

„Totuși, cu privire la cifra anunțată, am câteva neclarități:

- În condițiile în care sunt doar 175 de persoane, de ce nu s-a permis votarea cu pașaportul expirat? Pentru că, dacă este într-adevăr cifra de 175, aceasta este infimă și nicidecum nu ar fi influențat rezultatele alegerilor. De ce a fost nevoie de implicarea unei ditamai curți constituționale pentru a ”rezolva problema”?

- De ce ați făcut publică această informație abia acum (cu 6 zile înainte de alegeri), și nu imediat ce în spațiul public a apărut discuția despre problema pașapoartelor cu termen de valabilitate expirat (o lună în urmă)?

- Cum se explică acel fapt că ieri unele portaluri de ”fake news” (citând CEC-ul) au vociferat cifra de 135 de persoane (cifră preluată și de trollul-șef Candu), iar astăzi ați mai adăugat 40? Vi s-a părut cumva prima cifră iluzorie și ați vrut să ”dregeți busuiocul”?

- Este posibil să existe doar 175 de votanți din totalul de 409 000 de cetățeni care conform CEC-ului aveau pașapoarte expirate în octombrie 2016?”, a scris Litvinenco pe pagina sa de facebook.

Amintim că în pofida demersurilor făcute de unii concurenți electorali precum și de cetățenii moldoveni aflați peste hotarele țării, Comisia Electorală Centrală reiterează că la scrutinul din 24 februarie curent nu se va putea vota în baza actelor de identitate cu termen de valabilitate expirat.


Pub