16:28:57 28.03.2024
Stiri

DOC // Încă un candidat al PSRM la alegerile parlamentare ar fi implicat în FRAUDA de la Banca de Economii a Moldovei. Prejudiciul provocat este estimat la 65 de milioane de lei

Anticorupție 18.02.2019 12:38 Vizualizări3081 Autor: Ziarul National


DOC // Încă un candidat al PSRM la alegerile parlamentare ar fi implicat în FRAUDA de la Banca de Economii a Moldovei. Prejudiciul provocat este estimat la 65 de milioane de lei

Candidatul PSRM în circumscripția uninominală nr. 34, Anenii Noi, Alexandr Mațarin, ar fi implicat în frauda de la Banca de Economii a Moldovei.

Potrivit site-ului actual.md, în perioada octombrie 2005 – noiembrie 2016, Alexandru Mațarin a fost director al filialei din Anenii Noi a Băncii de Economii.

Citește și: DOC // Fostul ALIAT al lui Dodon prezintă DOVEZI potrivit cărora liderul PSRM ar fi luat de la BEM 3,5 milioane de dolari, pe care nu le-a întors

„Sursele noastre spun că, în 2008, omul socialiștilor a favorizat ilegal obținerea unui credit de 35 de milioane de lei de către directorul fabricii de cărămidă „Anchir” din satul Chirca, Anenii Noi. După ce scandalul furturilor de la Banca de Economii a ajuns public, împrumutul promovat de Mațarin a fost declarat neperformant și nu a fost recuperat nici până acum”, scrie sursa citată.

În același context, aceeași sursă subliniază că valoarea gajului pentru credit a fost intenționat umflată, iar când a fost preluat în contul datoriei, lichidatorii au constatat că gajul nu acoperă valoarea împrumutului, fiind de câteva ori mai mică. „Astfel, prejudiciul adus statului doar în acest caz se cifrează la 65 de milioane de lei”.

De menționat că, în prezent, pe rol în instanțele naționale mai zeci de dosare care vizează recuperarea prejudiciului adus Băncii de Economii, instituție implicată în jaful bancar din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md