00:54:31 24.04.2024
Stiri

După „Eurespal”, încă NOUĂ medicamente pentru tuse au fost RETRASE de Agenția Europeană a Medicamentului: Care sunt acestea

Social 18.02.2019 19:56 Vizualizări2072 Autor: Ziarul National
După „Eurespal”, încă NOUĂ medicamente pentru tuse au fost RETRASE de Agenția Europeană a Medicamentului: Care sunt acestea


Nouă medicamente similare cu „Eurespal” au fost retrase de pe piață de Agenția Europeană a Medicamentului. Aceeași decizie a fost aplicată și în cazul altor două comercializate în afara Uniunii.

Toate conțin fenspirida, substanță care era benefică în combaterea tusei productive, dar care provoacă probleme cardiace, au descoperit studii recente.

Agenția a comunicat imediat decizia tuturor statelor membre iar farmaciștii au fost somați să retragă imediat produse le de pe raft. Chiar și pacienții aflați în mijlocul tratamentului sunt somați să-l întrerupă și să aducă medicamentul în farmacii, pentru a fi distrus, scrie Libertatea.

Mai mulţi pacienţi care foloseau aceste medicamente pentru tuse au acuzat tulburări bruşte de ritm cardiac. Specialiștii au făcut teste pe animale, iar rezultatele recente au confirmat cauza tulburărilor cardiace ca fiind fenspirida.

Potrivit Agenției Europene a Medicamentului, medicamentele conținând fenspiridă erau vândute în Bulgaria, Franța, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia și România, sub mai multe denumiri, cum ar fi Elofen, Epistat, Eurefin, Eurespal, Fenspogal, Fosidal, Kudorp, Pneumorel, Pulneo, Еуреспал and Сиресп.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md