(foto) Au fost desemnați câștigătorii Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019. Vezi lista premianților

collage

Concursul anual Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VII-a s-a desfășurat în perioada 15 – 17 februarie 2019, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău. 

La ediția din acest an a Concursului, au fost înscrise 72 de proiecte care au fost elaborate de 114 elevi, fiind ghidați de 50 de profesori coordonatori. Participanții înscriși în competiție sunt din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Cahul, Chișinău, Criuleni, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Ocnița, Orhei, Soroca, Telenești, UTA Găgăuzia.

7
Photo Credit: Ana-Maria Rotari
6
Photo Credit: Ana-Maria Rotari

Din numărul total de proiecte înscrise în concurs, 21 au fost la categoria Științe și Matematică, 36 la categoria Științe Aplicate și 15 la categoria Tehnologia Informației.1

Deținătorii diplomelor de gradul I, II, III și Mențiune, au primit premii bănești și cadouri oferite de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală.

2 3 4 5

Criteriile de evaluare pentru proiectele înscrise în concurs sunt: aplicabilitate, creativitate, abordarea științifică, complexitatea studiului, actualitatea temei, claritatea prezentării. Ținând cont de aceste criterii, Comisia de jurizare a desemnat 26 de proiecte pentru a fi premiate la etapa națională și a propus înaintarea a două proiecte pentru participare la etapa internațională a concursului.

Astfel, proiectele propuse pentru participare la Concursul Internațional de Științe și Inginerie pentru elevi „Intel ISEF” din acest an, care se va desfășura în Phoenix, Arizona, în perioada 12 – 17 mai 2019, sunt:

  1. „Жизнь без отходов – вторая жизнь картофеля” elaborat de elevii Proseanchina Olga și Adamco Alexei, Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Bălţi, conducător – Gorobeț Ludmila.
  2. „Natural alternative to synttetic drugs – Juglone-Sodium Alginate Binary Systems” elaborat de elevii Martin Catarina-Severina și Zdrobãu Anastasia, Instituția Privată de Învățământ Liceul Teoretic „Orizont” din Chişinău, conducător – Özer Ilker.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente