(video) Încă două motoare şi ambele V6. Audi extinde gama de motoare pentru noul Q8

Audi extinde opţiunile de motorizare pentru SUV-ul său de lux, Q8, prin adăugarea a două versiuni de motor V6. Începând chiar de astăzi, clienții pot comanda modelul cu un agregat puternic TFSI de 3.0 litri, care devine topul de gamă la acest capitol, sau un alt TDI de 3.0 litri.

Audi Q8 reunește cele mai bune din ambele lumi: eleganţa unui coupe de lux cu patru uși și talentele practice ale unui SUV. Interiorul generos dimensionat cu compartimentul de bagaje variabil, tehnologiile de operare și de suspensie de ultimă generație, precum și sistemele inteligente de asistență îl fac un companion potrivit pentru afaceri și agrement. Acum, acest SUV coupe mare apelează la o gamă și mai largă de clienți datorită celor două agregate noi.

Noul Audi Q8 55 TFSI este echipat cu un motor cu șase cilindri pe benzină, cu un volum de 3.0 litri și cu sistem de injecție directă, ce produce 340 de CP. Într-o gamă largă de rpm, de la 1.370 la 4.500, se dezvoltă un cuplu maxim de 500 Nm. Datorită turbo compresorului la care e conectat, acest Q8 poate arăta un sprint de pe loc şi până la 100 de km/h în 5.9 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h. Consumul mixt declarat este de 8.9 – 9.1 l/100 de km, însă poate varia în dependenţă de nivelul de echipare ales sau nivelul de încărcare cu bagaje.

Al doilea motor nou este o versiune suplimentară a actualului V6 diesel găsit pe modelul Q8 50 TDI. Unitatea produce 231 CP şi 500 Nm. Acesta din urmă este disponibil între 1.750 și 3.250 rpm. Audi Q8 45 TDI accelerează de pe loc şi până la 100 km/h în 7.1 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 233 km/h. Consumul mixt declarat este de 6.4 – 6.7 l/100 km.

Toate motoarele lui Audi Q8, inclusiv acestea noi, sunt parte a unui sistem de propulsie mild hybrid, care poate reduce consumul de combustibil cu până la 0.7 litri la 100 de km parcurşi. Componentele sale cele mai importante includ o baterie litiu-ion și un demaror-generator cu centură (BAS), care aprovizionează cu electricitate sistemul electric de 48 V al SUV-ului.

La decelerare, BAS permite recuperarea a până la 12 kW de energie și o stochează în acumulator. La viteze cuprinse între 55 și 160 km/h, maşina poate rula până la 40 secunde cu motorul complet deconectat atunci când şoferul îşi ia piciorul de pe accelerator. După acest lucru, BAS porneşte rapid şi lin agregatul. Intervalul sistemului Start-Stop care mai vine la pachet începe de la 22 de km/h.

Şi aceste motoare sunt conectate la o cutie Tiptronic cu opt trepte, dar și la un sistem de tracţiune integrală permanentă quattro. Ambele variante Q8 sunt echipate standard cu roţi cu jante de 19 inci şi cu anvelope care măsoară 265/55.

Suspensia cu amortizoare adaptive şi sistemul Audi drive select, alături de sistemul de infotainment de top MMI Navigation plus și panoul de bord digital Audi virtual cockpit, de asemenea sunt parte a echipamentului standard.

În Germania, preţul de start pentru Audi Q8 55 TFSI este de 76.300 de euro, iar pentru Q8 45 TDI de 73.300 de euro. Modelul Q8 50 TDI costă ca şi cel cu motor pe benzină.

Iată testul nostru cu noul Audi Q8:

Vezi şi: (video) Noua familie de modele de top Audi au pozat împreună. Lipseşte un membru?

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/