‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageAnaliticaPrețul miezului de nucă în Moldova și Ucraina a scăzut considerabil

Prețul miezului de nucă în Moldova și Ucraina a scăzut considerabil

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit datelor monitorizate de EastFruit, în săptămâna trecută, prețurile pentru nucifere au scăzut în Ucraina și Moldova, dar au crescut în Tadjikistan. În alte țări (cu excepția creșterii prețurilor la migdale din Polonia), prețurile au rămas relativ stabile.

Prețurile pentru miezul de nuci au scăzut semnificativ în țările exportatoare din regiune. Astfel, atât în ​​Moldova, cât și în Ucraina, nivelul mediu al acestora s-a diminuat în medie cu 7%, până la 4,09 dolari/kg și, respectiv, 5,15 dolari/kg.

Între timp, cea mai mare rată a creșterii prețurilor la miezul de nucă în săptămâna trecută a fost înregistrată în Tadjikistan, unde a crescut cu 9% constituind circa 6,36 dolari/kg. În Georgia și Rusia situația a rămas stabilă, iar prețurile medii pe aceste piețe s-au modificat cu doar câțiva cenți în timpul săptămânii.

Prețurile pentru alunele în coajă au scăzut, semnificativ pe piața ucraineană: cu 13% într-o săptămână, ajungând la o medie de 8,10 dolari per kilogram. În același timp, în restul țărilor monitorizate nu au fost înregistrate schimbări drastice.

Principalele schimbări pe piața migdalelor au avut loc în Moldova și Polonia. Respectiv, la noi în țară, prețul a scăzut cu 4%, până la o medie de 8,17 dolari/kg. Între timp, în Polonia, prețul mediu pentru miezul de migdale a crescut cu 7%, la aproape 10 dolari per kilogram. Situația din alte țări a rămas relativ stabilă.

De asemenea, au fost înregistrate creșteri de prețuri la fistic în Tadjikistan, unde nivelul mediu al acestuia a crescut cu 18%, ajungând la 13,77 dolari pe kg.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›