(video/foto) Igor Dodon s-a întâlnit cu Serghei Lavrov la München. Despre ce au discutat

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov. Întâlnirea a avut loc în cadrul Conferinței Internaționale de Securitate de la München, Germania.

„Am discutat un spectru larg de probleme ce țin de relațiile bilaterale, menționând că, în pofida dificultăților legate de campania electorală din Republica Moldova, dialogul dintre RM și FR se dezvoltă în mod stabil, în cadrul parteneriatului strategic.

De asemenea, am făcut schimb de opinii cu privire la perspectivele de promovare a principalelor teze, care sînt reflectate în „Pachetul comprehensiv pentru Moldova”. În primul rînd, este vorba despre promovarea politicii externe echilibrate conform principiului „și... și...”, precum și consolidarea și dezvoltarea statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, recunoscut la nivel internațional”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, acesta i-a spus ministrului rus că declarațiile Guvernului de la Chișinău, privind relația cu Federația Rusă, „trebuie examinate prin prisma campaniei electorale și că după aceasta, situația se va schimba în bine”.


Pub