(video) Și cu Estul, și cu Vestul. Igor Dodon i-a mulțumit comisarului Hahn „pentru sprijinul și asistența financiară acordată de UE țării noastre”

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit la Munchen cu comisarul european pentru politica vecinătății și negocieri de extindere, Johannes Hahn. Într-o postare pe Facebook, Dodon susține că a discutat cu Hahn „chestiuni cu privire la extinderea relațiilor de colaborare în domeniile de interes comun, precum și a stabilirii unui dialog eficient a Republicii Moldova cu partenerii din UE”

„Am mulțumit pentru sprijinul și asistența financiară acordată de UE țării noastre în realizarea mai multor proiecte, în special, din domeniul educațional, social și cultural.

În altă ordine de idei, am discutat despre situația actuală din RM și alegerile parlamentare. Am menționat că alegerile parlamentare trebuie să se desfășoare cu respectarea standardelor internaționale și în strictă conformitate cu legislația RM: în mod democratic, deschis și transparent. Am subliniat faptul că viitorul și perspectivele de dezvoltare ale Republicii Moldova depind în mod direct de rezultatul acestor alegeri”, a scris Igor Dodon.

Acesta mai scrie că a a dus la cunoștință lui Johannes Hahn obiectivul strategic al instituției prezidențiale care constă în „edificarea unei politici externe echilibrate între Est și Vest și respectarea cu strictețe a statutului constituțional al neutralității permanente, poziție împărtășită de majoritatea populației RM și de partenerii externi”.

În finalul postării, Dodon a notat că „Moldova nu trebuie să prietenească cu cineva împotriva cuiva, iar relațiile cu UE nu trebuie să fie în detrimentul relațiilor bune cu Federația Rusă”.

Menționăm că șeful statului participă în aceste zile la Conferința Internațională de Securitate de la München, Germania.


Pub