/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Mii de oameni protestează în Albania. Poliția a folosit tunuri de apă și gaze lacrimogene împotriva manifestanților

missing
16 februarie 2019, ora 18:30

Mii de persoane protestau sâmbătă după-amiază la Tirana în faţa sediului guvernului albanez, forţele de ordine recurgând în mai multe rânduri la folosirea gazelor lacrimogene şi a tunurilor cu apă pentru a respinge manifestanţii. Doi poliţişti au fost răniţi şi spitalizaţi, în timp ce patru manifestanţi au fost internaţi pentru probleme respiratorii, a anunţat Ministerul Sănătăţii albanez.

Manifestanţii cer demisia premierului socialist Edi Rama, aflat la putere din 2013 şi acuzat de „corupţie”. Un grup de circa 100 de manifestanţi au aruncat mai întâi fumigene şi pietre în direcţia sediului guvernului, apărat de un important dispozitiv de poliţişti, şi au scandat „Rama, pleacă!”. Ei au forţat de mai multe ori un cordon de poliţie şi au ocupat trotuarul din faţa clădirii, scrie Agerpres. Aproximativ zece demonstranţi au încercat să intre în clădire, dar au fost respinşi de poliţiştii aflaţi în interior.

Premierul albanez Edi Rama, care şi-a început în 2017 al doilea mandat, a anunţat vineri că nu se va afla la Tirana în timpul manifestaţiei de a doua zi, urmând să ia parte la Vlora, circumscripţia sa, la un „dialog” cu locuitorii despre „dezvoltarea oraşului”.

Opoziţia, formată din cinci partide de centru-dreapta şi de centru-stânga, acuză guvernul de „complicitate cu crima organizată” şi că „a aruncat ţara în corupţie şi mizerie” şi cere formarea unui cabinet de tehnocraţi care să organizeze alegeri anticipate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram