Veste bună pentru moldovenii care dețin cetățenie română: Alocațiile pentru copii au fost aproape dublate

Alocaţiile pentru copiii români aproape se dublează de la 1 martie. Astfel copiii din Republica Moldova, care dețin cetățenie română vor primi alocații mai mari după ce ieri, în plenul Parlamentului României a fost adoptat un amendament în acest sens la Legea bugetului.

Foto: UNIMEDIA

Copiii de până la doi ani vor primi câte 300 de lei românești pe lună (Peste 1200 de lei moldovenești), faţă de 200 de lei cât era alocaţia până acum. Copiii de până la 18 ani vor primi 150 de lei pe lună (peste 600 de le MDL), faţă de 84 de lei cât primeau până acum.

Măsura ar trebui să se aplice de la 1 martie şi „minunea” a fost posibilă pentru că mulţi parlamentari PSD nu au fost în sală ca să voteze „împotrivă”, iar mulţi dintre cei aflaţi în sală au fost de acord.

Cuantumul alocației de stat pentru copii se stabilește în raport cu indicatorul social de referință, denumit în continuare ISR, după cum urmează: a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap), începând cu 1 martie 2019; b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1alin. (3), începând cu 1 martie 2019”, se arată în proiectul legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.


Pub