„Aș lua toate gloanțele în locul tău”. Scrisoarea sfâșietoare a unei mame către fiica sa, victimă a masacrului din Parkland

Mama unei adolescente de 14 ani ucise la un liceu din Parkland, Florida, a scris o scrisoare sfâșietoare fiicei sale, înainte de prima aniversarea a masacrului de Ziua Îndrăgostiților din 2018, când 17 oameni au fost împușcați de Nikolas Cruz - un fost elev al aceluiași liceu, după ce a pătruns în instituția de învățământ înarmat cu o pușcă de asalt și o mască de gaze.

Foto: Christopher Cruz Photography

„O scrisoare de Valentine’s Day a unei mame din Parkland către fiica ei”

Dragă Alyssa,

Este Ziua Îndrăgostiților. O zi plină de dragoste, ciocolate și flori.

Pentru mine, această zi înseamnă mult mai mult. Ultima zi a Sfântului Valentin a fost ultima dată când te-am văzut. Purtai o rochie alb-negru. Părul tău lung și negru se legăna pe spate. Machiajul tău arăta foarte bine. Și desigur, adidașii tăi albi Converse ți-au protejat picioarele când ai intrat în liceul Marjory Stoneman Douglas.

Ziua Sfântului Valentin a devenit acum una plină de amintiri. Astăzi, ca în toate zilele, îmi amintesc.

Îmi amintesc că nu erai prea dispusă să mergi la școală în acea zi. La fel ca multe fete de 14 ani, ți-ai dorit o felicitare de Sfântul Valentin și erai dezamăgită că nu ai primit una. Dragostea de liceu este magică. Am avut și eu 14 ani și am simțit și eu acei fluturi roind în stomac.

Și mi-am dorit acest lucru pentru tine.

Îmi amintesc punga aurie pe care ți-am dat-o în dimineața ceea. Conținea o pereche de cercei cu diamant pentru a te face să te simți frumoasă, un baton de ciocolată pentru a te face să zâmbești și agrafele de păr, ca să nu le mai iei pe ale mele.

„Ți-am atins urechile, când ți-am agățat cerceii. Ai spus că ești gata să mergi la școală după asta.”

Atunci când Alyssa a ieșit din mașină, ultimele cuvinte ale mamei au fost: „Te iubesc”.

„Și eu te iubesc, ai spus.

Valentine’s Day. Ziua când ultima oară te-am văzut vie.”

Alyssa, în rochia alb-negru / Sursa:COURTESY: DEAR WORLD/ONE WORLD STRONG

Pentru a citi scrisoarea în întregime, accesați Altfel.md.


Pub