(video) Ședința CEC: Pe agenda zilei sunt 14 subiecte

În ședința de astăzi, Comisia Electorală Centrală a admis o contestație depusă de PSRM împotriva unei decizii a CECE Sîngerei. De asemenea, au fost acreditați un șir de observatori pentru alegerile parlamentare.

CEC a admis contestația PSRM prin care socialiștii își declară dezacordul cu faptul că CECE Sîngerei a atenționat partidul, după ce acesta a amplasat un cort în piața vis-a-vis de cnetrul comercial „Econom”, pentru distribuirea pliantelor electorale. CECE a constat că PSRM a folosit bunuri publice în mod neutorizat. Partidul a contestat decizia și a scris că a notificat, conforma legislației, Primăria din Sîngerei, care i-am permis utilizarea de a amplasa cortul în locul stabilit.

Observatori acreditați din partea următoarelor instituții: Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului, Parlamentul European, Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Consiliul Adunării Interparlamentare a Statelor-membre ale CSI, Seimul Republicii Polone, Asociația obștească „Reprezentanța din Moldova a International Republican Institute din SUA”, Ambasada Republicii Franceze în Republica Moldova, Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova, Asociația obștească „Promo-LEX”.


Pub