Încă o decizie importantă luată de Facebook. Postările anti-vaccinare vor fi cenzurate, inclusiv în Republica Moldova

Facebook a anunţat că analizează în prezent mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru a limita răspândirea postărilor care îndeamnă părinţii să nu-şi vaccineze copiii.

Foto: UNIMEDIA

Facebook şi Google au fost atenţionate printr-o scrisoare publică de senatorul american Adam Schiff cu privire la răspândirea curentului anti-vaccinare prin intermediul platformelor celor două companii, transmite digi24.ro.

Deşi senatorul american se referă la pericolele pe care nevaccinarea le poate genera în Statele Unite, acelaşi lucru este valabil pentru întreaga lume.

Răspunzând la această interpelare, Facebook spune că analizează în prezent situaţia şi evaluează mai multe măsuri pe care ar putea să le ia pentru limita răspândirea curentului anti-vaccinare.

Printre aceste măsuri s-ar putea număra, conform oficialilor Facebook, limitarea sau eliminarea completă a acestui tip de conţinut din recomandările care apar în diverse secţiuni ale reţelei sociale, inclusiv a grupurilor recomandate.

Facebook va încerca să afişeze conţinut de calitate şi informaţii venite din surse care au autoritate în domeniu în locul postărilor anti-vaccinare.

UNIMEDIA amintește că recent Facebook a anunțat oficial că a șters 168 de profiluri și 28 de pagini Facebook, dar și 8 conturi de Instagram, care ar fi „coordonat comportament neautentic ce vizau persoane din Moldova”.

În reacție, reprezentanții Guvernului Republicii Moldova spun că „nu verifică activitatea pe conturile private de pe rețelele sociale ale angajaților săi” și specifică faptul că au peste 200 de mii de angajați.


Pub