Maxim Masiutin, directorul companiei „Ritlabs” - unul din protagoniștii "Almanahului Politic 2018"

Maxim Masiutin, directorul companiei „Ritlabs”, singura companie din Republica Moldova ce-și exportă produsele IT sub propria marcă, este unul din protagoniștii care apar pe paginile "Almanahului Politic 2018", ediția a patra a căruia a fost lansată vineri, 15 februarie 2019 de compania „Poliexpert” şi portalul www.tribuna.md.

Foto: UNIMEDIA

În luarea sa de cuvînt, Maxim Masiutin a spus că, atunci cînd a primit propunerea de a apărea în almanah cu un interviu despre cum a fost pentru „Ritlabs” anul 2018, nu a ezitat nici o clipă să accepte.

„Este un proiect foarte bun. Vă mulțumesc că promovați libertatea cuvîntului”, a spus directorul companiei Ritlabs, Maxim Masiutin.

„Astfel, compania „Poliexpert” şi www.tribuna.md, editorii almanahului, îşi aduc contribuția deosebit de importantă în respectarea dreptului la libera exprimare în Republica Moldova, un drept fundamental al omului de care depind celelalte drepturi”, a mai spus Masiutin. Directorul „Ritlabs” a precizat cu acest prilej că, în alte țări există almanahuri și e foarte important că deja şi în Republica Moldova, an de an, este scos de sub tipar un almanah al politicii autohtone.

Maxim Masiutin / Sursa:UNIMEDIA

Totodată, Masiutin Maxim a subliniat că piața IT din Moldova continuă să se dezvolte în ritm ascendent și aceasta este un lucru firesc pentru era digitală în care ne aflăm. Oamenii tot mai mult apelează la softuri în viața cotidiană, ceea ce le ușurează viața și o face mai interesantă. În sfera afacerilor în domeniul IT, anul 2018 a fost anul care a unit acest sector într-o structură unică Moldova IT Park. La acest moment în parc sunt 338 companii IT care cooperează și depun efort comun pentru a dezvolta acest sector. Regimul fiscal avantajos și evidența contabilă simplificată favorizează dezvoltarea pieței IT, prin atragerea investițiilor atît autohtone cît și din străinătate, dar și concentrează forța de muncă calificată, din salariul cărora nu se mai fac rețineri.

Directorul „Ritlabs” a fost mîndru că în anul 2018 compania a livrat produsul său software „The Bat!” la un număr de 7 688 clienți distincți din 85 de țări ale lumii. Pe primele locuri se poziționează: Rusia, Germania, Polonia, Statele Unite și Marea Britanie. Iată de ce compania „Ritlabs” este pe primul loc în cadrul companiilor software din Republica Moldova la acești indicatori, adică atît la numărul clienților distincți din străinătate, cît și la numărul de țări, în care am exportat licențele cu plată.


Pub