Noi detalii despre starea de sănătate a piloților moldoveni, eliberați din Afganistan: Vor reveni acasă după ce vor termina tratamentul medical, cel puțin 2 săptămâni

Cei doi piloți moldoveni, eliberați recent după trei ani de captivitate în Afganistan, s-ar putea întoarce acasă în cel puțin două săptămâni, după ce vor termina tratamentul medical.

Foto: kommersant.ru

Despre aceasta a informat Igor Chaika, membru al Consiliului General și de Coordonare al „Delovaia Rossia” pentru Kommersant.ru. De asemeea, Chaika a numit eliberarea piloților doar o misiune umanitară, pe care și-a angajat-o personal.

„Au fost ținuți într-o încăpere mică și întunecată, mâncarea era rară și puțină. Am primit informații că s-ar putea să nu supraviețuiască acestei ierni. Circulația sanguină a lui Mihail este afectată și are dificultăți în mișcare. Ei fac un curs de reabilitare psihologică și fizică: masaj, teste. Acum, medicii nu-i vor lăsa să plece”. Toate procedurile, a sugerat Igor Chaika, vor fi finalizate nu mai devreme de două săptămâni.

Chaika a mai declarat că în curând, rudele piloților moldoveni vor pleca la Moscova.

Potrivit lui Igor Chaika, piloții au sosit la Moscova la data de 8 februarie și la momentul actual se află într-una din clinicile din capitala Rusiei și sunt în proces de reabilitare.

UNIMEDIA amintește că cei doi piloții moldoveni, luați ostatici în Afganistan, în noiembrie 2015 au fost eliberați. Despre aceasta a anunțat șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unui briefing susținut, 11 februarie.

Ulterior, Andrian Candu a venit cu o reacție. În acest sens, președintele parlamentului a ținut să critice situația dată, menționând că șeful statului a profitat de aceasta, în scop electoral.

Iar în replică Igor Dodon a răspuns acuzațiilor lui Andrian Candu.

De asemenea, cu o reacție a venit și liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în care susține că aceste acțiuni fac parte din campania electorală. Potrivit lui, conaționalii noștri urmau să fie salvați mai devreme, însă cineva ar fi plătit ca piloții să fie ținuți captivi până în ajun de alegeri.

De asemenea, la data de 12 februarie, Procuratura Generală a venit cu unele precizări în privința ultimelor evenimente în ceea ce privește eliberarea celor doi piloți moldoveni, luați ostatici acum trei ani în Afganistan. Astfel, se va investiga şi declaraţiile apărute în spaţiul public privind implicarea președintelui Igor Dodon pentru a tergiversa procesul de eliberare a ostaticilor.


Pub