Kovesi, audiată într-un dosar mai vechi
Politic 15 februarie 2019, 20:00 | 1585

Laura Codruța Kovesi a fost audiată astăzi la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, într-un dosar în urma plângerii depuse în decembrie 2018 de către omul de afaceri și fostul deputat Sebastian Ghiţă. La ieșire, fosta șefă DNA a declarat că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi că a făcut două cereri de recuzare. Ea a fost audiată exact în ziua în care urma să plece la Bruxelles pentru a mai trece o etapă a concursului pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European.

Fosta șefă DNA a mai spus că respectiva audiere este o metodă de a o împiedica să câștige funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Menționăm că Laura Codruța Kovesi urma să plece astăzi la Bruxelles, unde pe 26 februarie va avea interviul pentru postul de procuror-șef al Parchetului European. Și-a cumpărat chiar și bilet de avion, pe care l-a prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde a depus o cerere de amânare într-un proces pe care trebuia să-l aibă luni. Peste câteva ore, ea a primit citație pentru a fi audiată la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie. Scandalul legat de ancheta pornită împotriva Laurei Codruța Kovesi a stârnit un val de reacții în rândul cetățenilor români, dar și al oficialilor europeni.

Opinia ta contează. Comentează!