01:03:59 29.03.2024
Stiri

Moscova anunță „consecințe DEZASTRUOASE” pentru noile sancțiuni antiruse din partea SUA

Știri 15.02.2019 08:30 Vizualizări2037 Autor: Ziarul National
Moscova anunță „consecințe DEZASTRUOASE” pentru noile sancțiuni antiruse din partea SUA On The Go Tours


Kremlinul consideră că posibilele noi sancțiuni antiruse din partea Statelor Unite pot duce la „consecințe foarte dezastruoase”. Într-o declarație a purtătorului de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, aceste acțiuni ale Washingtonului pot merge împotriva regulilor general acceptate ale comerțului internațional, transmite RBC.

„Teoretic, trebuie să sperăm întotdeauna la ce e mai bun, dar să ne pregătim pentru ce e mai rău. În cazul dispoziției atât în Congresul SUA, cât și în Senat, nu putem să sperăm la o relație mai bună sau cel puțin la o remisiune stabilă a „bolii rusofobiei”, a spus Peskov, menționând că această „curată rusofobie absolut emoțională” nu se bazează pe date concrete de expertiză. În caz contrar, consideră reprezentantul Kremlinului, astfel de legi nu vorbeau despre ”rolul destabilizator al Rusiei în Siria, ci despre rolul său cheie în salvarea regiunii de terorism”.

Peskov a sugerat că în spatele ideii sancțiunilor anti-ruse se afla abordarea pragmatică „atât de energică” a SUA în sfera comerțului, „uneori vecină cu racketismul”. Restricțiile vizează distrugerea proiectelor rusești de energie și subminarea afacerilor băncilor rusești cu participarea statului, a explicat el. Potrivit reprezentantului lui Putin, aceasta este o încercare de a elimina companiile rusești concurente de pe piață și de a „curăța locul” pentru companiile americane.

„Considerăm că aceste acțiuni inacceptabile pot avea consecințe foarte dăunătoare, nu mai vorbesc despre consecințe foarte negative pentru starea deja deplorabilă a relațiilor ruso-americane”, a spus Peskov.

Întrebat care ar fi efectul asupra economiei ruse, reprezentantul lui Putin a explicat că „economia noastră a învățat să-și mențină stabilitatea macroeconomică în contextul sancțiunilor și a învățat să crească într-o serie de domenii”. „O anumită rezistență a apărut în economia noastră și, bineînțeles, guvernul a dezvoltat deja și a luat o serie de măsuri eficiente pentru a se asigura împotriva unor astfel de atacuri de tip racket”, a adăugat el.

Miercuri, un grup de senatori americani au prezentat Actul de Securitate Americana împotriva Agresiunii Kremlinului (Defending American Security from Kremlin Aggression Act, DASKA), proiect care prevede sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei ca răspuns la „amestecul Rusiei în activitatea instituțiilor democratice din străinătate”. De asemenea, printre motivele introducerii restricțiilor sunt indicate și evenimente legate de criza din Ucraina.

În special, proiectul de lege propune impunerea de sancțiuni împotriva băncilor rusești care susțin încercările Rusiei de a submina instituțiile democratice din alte țări și sancționarea figurilor politice, oligarhilor și membrilor familiilor lor care „promovează acțiunile ilegale sau corupte în interesul lui Vladimir Putin”.

De asemenea, sunt propuse restricții împotriva a 24 de ofițeri FSB care sunt considerați implicați în atacul din strâmtoarea Kerci, precum și măsuri împotriva industriei rusești de construcții navale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md