08:41:45 19.04.2024
Stiri

DOC // Năstase, acționat în JUDECATĂ. Acesta va trebui să dea EXPLICAȚII și Procuraturii Generale din Germania: „Eroul salvator folosește aceleași metode ale KGB-ului de cândva”

Anticorupție 15.02.2019 10:00 Vizualizări3650 Autor: Ziarul National
DOC // Năstase, acționat în JUDECATĂ. Acesta va trebui să dea EXPLICAȚII și Procuraturii Generale din Germania: „Eroul salvator folosește aceleași metode ale KGB-ului de cândva” facebook


Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, a fost acționat ieri în judecată de către președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, pentru defăimare. Totodată, actualul lider al PL, Dorin Chirtoacă, a sesizat Procuratura Generală a Germaniei în legătură cu privatizarea din anul 2000 a Companiei „Air Moldova”.

Astfel, Mihai Ghimpu consideră că Năstase i-a lezat onoarea și demnitate atunci când a afirmat că și dânsul ar fi avut beneficii din furtul miliardului din sistemul bancar și „spălătoria” rusească. Ghimpu solicită scuze publice de la Năstase și daune morale de un leu.

„Nu aș fi depus cererea în instanță de judecată, dar în loc să-și ceară scuze, obrăznicia și minciunile lui Andrei Năstase continuă și astăzi, inclusiv la întâlnirile cu cetățenii. „Eroul salvator” folosește aceleași metode ale KGB-ului de cândva, utilizate în acești ani de slugile Kremlinului (Voronin, Dodon etc.) pentru a-și salva nașul”, a menționat președintele de onoare al PL.






Tot ieri, președintele PL, Dorin Chirtoacă, a sesizat Procuratura Generală a Germaniei, „în legătura cu frauda comisă de gruparea Țopa-Țopa-Năstase la „Air Moldova”, începând cu anul 2000 și prejudiciul de 7 milioane de euro, acum 15-20 de ani, adus bugetului de stat al R. Moldova”.

Citește și: DOC // Chirtoacă, „SERIAL” de PROBE care ar demonstra că Năstase e implicat în prima PRIVATIZARE a companiei „Air Moldova”: „Documentele prezentate sunt OFICIALE”

Potrivit lui Ghirtoacă, prejudiciul care ar fi fost provocat atunci de cei trei „se ridică în prezent, având în vedere inflația, dobânda etc., la circa 70 - 100 de milioane de euro”.

Andrei Năstase nu a comentat, deocamdată, acțiunile celor doi liberali îndreptate împotriva sa.

Anterior, Năstase a spus că Dorin Chirtoacă ar acționa la comanda liderului democrat, Vlad Plahotniuc.

„Nepotul moşului, în momentele sale de proastă inspiraţie, este pus să scrie şi să vocifereze tot ce-şi doreşte Plahotniuc, ca să aibă Publika ce fel de ştiri false să dea împotriva lui Năstase”, a scris Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook.

Chirtoacă a negat acest lucru și a publicat documente cu privire la averile ascunse ale lui Vlad Plahotniuc.










Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md