13:28:50 24.04.2024
Stiri

Igor Ceaika răspunde în locul piloților moldoveni: Aceștia ar fi REFUZAT să-i primească în vizită pe reprezentanții MAEIE, veniți la Moscova pentru a-i aduce ACASĂ

Politică 15.02.2019 13:15 Vizualizări2750 Autor: Ziarul National
Igor Ceaika răspunde în locul piloților moldoveni: Aceștia ar fi REFUZAT să-i primească în vizită pe reprezentanții MAEIE, veniți la Moscova pentru a-i aduce ACASĂ captură
Igor Ciaika îi întâlnește pe cei doi piloți


Membrul consiliului coordonator al organizației „Delovaia Rossia”, Igor Ceaika, cel care îi găzduiește la Moscova pe cei doi piloți moldoveni, afirmă că Lionel Buruiană și Mihail Crihan sunt cei care ar fi refuzat vizita reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și medicului-șef al Spitalului Cancelariei de Stat, care au venit în capitala Rusiei să-i ia acasă.

Ceaika spune că ar fi încercat să organizeze această întâlnire a reprezentanților Guvernului cu piloții, însă ultimii au fost categoric împotrivă. Totodată, acesta a precizat că Lionel Buruiană și Mihail Crihan au insistat să acorde un interviu postului NTV, în cadrul căruia i-au mulțumit lui Igor Dodon.

„Atunci când MAEIE i-a contactat pe piloții moldoveni, aceștia i-ar fi rugat să nu-i deranjeze, pentru că vor să-și revină și să-și vadă în primul rând rudele”, a declarat Ceaika pentru kommersant.ru, citat de deschide.md.

Citește și: VIDEO // Reprezentanții MAEIE nu au avut acces la piloții moldoveni aflați la Moscova, însă NTV-ul – DA. Primele DECLARAȚII făcute de aceștia: „Mulțumim președintelui Igor Dodon”

Sursa citată a mai adăugat că punerea pe post a acelui interviu a fost necesară: „A fost necesar ca să neutralizăm zvonurile că ei sunt în închisoare la Moscova”.

Citește și: Andrian Candu dezvăluie că ONG-ul în custodia căruia s-ar afla cei doi piloți moldoveni eliberați din Afganistan ar apraține fiului procurorului general al Rusiei: „Domnule Dodon, ELIBERAŢI cetățenii moldoveni din captivitate"

Ceaika a comentat și învinuirile aduse de spicherul Andrian Candu, care a afirmat că Igor Dodon îi folosește pe cei doi piloți în scopuri electorale. „Acestea sunt încercări de a denigra operațiunea umanitară și de a o transpune într-un plan politic, oportunist. Nu trebuie multă minte pentru asta”, a conchis Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei.

Citește și: Procuratura CONFIRMĂ și îl atenționează pe Dodon: În operațiunea de salvare a piloților moldoveni, ținuți OSTATICI în Afganistan, s-au implicat „diferite PERSONAJE care ZĂDĂRNICEAU și tergiversau eliberarea victimelor”

Actualmente, Lionel Buruiană și Mihail Crihan se află într-o clinică unde trec un curs de reabilitare. „Ei au fost ținuți într-o încăpere mică și întunecată, cu hrană puțină. Am fost informați că ei nu ar fi supraviețuit această iarnă. Circulația sanguină a lui Mihail a fost afectată și el se deplasează cu greu. Ei trec un curs de reabilitare psihologică și fizică: masaj și analize. Acum medicii nu-i vor lăsa să plece”, a punctat Igor Ceaika.

Ceaika a spus că a fost implicat personal în procesul de eliberare a piloților moldoveni. Potrivit acestuia, Igor Dodon l-ar fi rugat personal, în mod verbal, să contribuie la eliberarea lui Buruiană și Crihan. Apoi, Igor Dodon i-ar fi trimis și un mesaj în formă scrisă. „S-a adeverit apoi că unul dintre piloți avea, pe lângă cetățenia moldovenească, și cetățenia rusă. Rușii nu-i abandonează pe ai lor”, a declarat Ceaika. (Dubla cetățenie este interzisă în Federația Rusă - n.r.).

Aceeași sursa a mai adăugat că la operațiunea de eliberare a piloților moldoveni au lucrat organizații umanitare și publice. „Eu m-am ocupat de toate și toate procesele le-am organizat eu”. Totuși, Ceaika nu a putut numi organizațiile care au fost implicate în eliberarea piloților moldoveni. „Nu am aprobarea acelor persoane de a vorbi despre mecanismul întregului proces”, a conchis acesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md