08:57:25 19.04.2024
Stiri

Fost colonel SIS: Implicarea șefului statului în acțiunile de eliberare a cetățenilor moldoveni, luați ostatici în Afganistan, INACCEPTABILĂ

Politică 15.02.2019 16:00 Vizualizări4191 Autor: Ziarul National
Fost colonel SIS: Implicarea șefului statului în acțiunile de eliberare a cetățenilor moldoveni, luați ostatici în Afganistan, INACCEPTABILĂ captură


Colonelul în rezervă al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Popescu, crede că este inacceptabil ca alte instituții ale statului, în afară de serviciile secrete, să se implice în acțiunile de eliberare a piloților moldoveni luați ostatici în Afganistan acum trei ani și jumătate.

Într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Moldpres, Alexandru Popescu s-a referit la modul în care preşedintele Igor Dodon s-a implicat în cazul celor doi ostatici moldoveni, eliberaţi din Afganistan, dar blocaţi la Moscova.

Potrivit colonelului SIS, preşedintele ţării, ca şef al Consiliului Suprem de Securitate, trebuie doar să solicite acţiuni ferme din partea instituţiilor competente

„Preşedintele ţării trebuie să abordeze, să pună în discuţie acest subiect, la o şedinţă publică sau mai puţin publică, în cadrul căreia să solicite acţiuni sau propuneri. Implicarea nemijlocită a instituţiei prezidenţiale în acţiunile serviciilor secrete este inacceptabilă, deoarece sunt activităţi şi domenii specifice, în care Preşedinţia nu are competenţe”, a mai spus colonelul în rezervă.

Amintim că o delegaţie a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene se află la Moscova și aşteaptă deja de patru zile să aibă acces la cei doi piloţi moldoveni, eliberați din captivitate din Afganistan. Mai mult, reprezentanții Guvernului nici nu cunosc locul în care se află piloții.

Citește și: VIDEO // Reprezentanții MAEIE nu au avut acces la piloții moldoveni aflați la Moscova, însă NTV-ul – DA. Primele DECLARAȚII făcute de aceștia: „Mulțumim președintelui Igor Dodon”

Citește și: Andrian Candu dezvăluie că ONG-ul în custodia căruia s-ar afla cei doi piloți moldoveni eliberați din Afganistan ar apraține fiului procurorului general al Rusiei: „Domnule Dodon, ELIBERAŢI cetățenii moldoveni din captivitate"

Totodată, într-o notă de protest adresată Rusiei, MAEIE califică lipsa de colaborare a Moscovei drept o provocare, care prejudiciază serios relațiile bilaterale. Potrivit oficialilor de la Chişinău, situaţia riscă să devină una dramatică şi ar putea fi folosită în scopuri politice de către diferite persoane.

Pe de altă parte, Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei, a afirmat într-un interviu pentru presa de la Moscova că anume piloții moldoveni, aflați în custodia unui ONG pe care îl administrează, nu doresc să-i primească pe reprezentanții MAEIE, care vor să-i aducă la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md