‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRecord absolut la o licitație în Germania: 120.000 de euro pentru un viţel de...

Record absolut la o licitație în Germania: 120.000 de euro pentru un viţel de 6 săptămâni din rasa Holstein

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Această sumă de bani a plătit-o anul trecut un crescător din Olanda pentru achiziţionarea unui viţel din rasa Holstein la o licitaţie în Verden, nordul Germaniei.

Viţelul, de doar şase săptămâni, numit WEH Perfection, era proprietatea crescătorului Jürgen Hintze din Trebel, districtull Lüchow-Dannenberg.

„Un preţ fără precedent în Germania”, a exlamat Kirsten Otto, purtătorul de cuvânt al organizaţiei de reproducţie bovină Masterrind.

Potrivit revista-ferma.ro, „Perfection” este fiica lui „Gymnast”, taurul cu cele mai înalte valori de reproducere din lume (GTPI +2863).

Încă de la momentul licitaţiei, pentru viţelul respectiv existau contracte fixe pentru urmaşii săi – aşa-numitele contracte de embrioni – în valoare de 55.000 de euro. Masterrind a vorbit despre o „senzaţie europeană a scenei de creştere a bovinelor”.

În total, nu mai puţin de 42 de animale, cu un preţ mediu de aproximativ 10.000 de euro, au fost achiziţionate la licitaţia respectivă, însă cum era de aşteptat Perfection a eclipsat întreaga asistenţă, stabilind un record absolut pentru Germania.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›