image
Sursa foto: captură video

Cebotari, despre cele peste 16 mil. de lei cheltuite de PD în trei săptămâni de campanie: „Suntem economicoși”

Deși sunt campioni la cheltuieli de campanie, cu 16,2 milioane de lei raportate la CEC pentru primele trei săptămâni de electorală, vicepreședintele PD, Vladimir Cebotari, afirmă că formațiunea pe care o reprezintă, de fapt... economisește.

„PD folosește mult sub limita bugetelor aprobate de către CEC. Nu avem nevoie de asemenea sume de bani. Suntem economicoși. Faptul că avem resursele necesare pentru a ne acoperi această activitate intensă este direct proporțională intensității activității noastre și vorbește despre faptul că suntem cei mai transparenți în a ne raporta costurile reale pe care le avem”, a declarat Cebotari.

„Acoperirile vin de la oamenii care ne susțin. Deși sunt politician cu câțiva ani de acvititate, în fiecare zi mă surprinde suportul pe care îl întâlnesc din partea oamenilor”, a adăugat acesta.

Vicepreședintele PD a fost solicitat să comenteze și acuzațiile că partidul de la guvernare folosește abuziv resursele administrative.

„Nu cunosc niciun caz confirmat de utilizare a resurselor administrative, spre deosebire de unele partide de opoziție. Cunosc despre anumite afirmații. Rata abaterilor minore este extrem de mică și nu are nicio valoare la influențarea alegerilor”, a adăugat Vladimir Cebotari.

La capitolul cheltuieli pentru campania electorală, PD este urmat de Partidul Șor - cu 6,8 milioane de lei și PSRM - cu 3,3 milioane de lei. Blocul ACUM Platforma DA și PAS a raportat cheltuieli de peste un milion de lei, PCRM - peste 700 de mii de lei, iar Partidul Nostru - 487 de mii de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: