image
Sursa foto: Agepres

Românii anunță proteste masive în susținerea Laurei Codruța Kovesi: „E un simbol justițiar, să o susținem în stradă!”

Românii din țară și din străinătate se organizează pe rețelele de socializare pentru a ieși în stradă, într-o serie de proteste de susținere a Laurei Codruța Kovesi, favorită pentru a ocupa funcţia de procuror-şef al Parchetului European. Astăzi și mâine, în mai multe orașe din România și din străinătate, se anunță proteste masive față de acțiunile regimului Dragnea împotriva fostei șefe a DNA.

Ample proteste sunt anunțate la București, Cluj, Galați, Sibiu, dar și românii din Elveția și din alte țări europene se pregătesc să iasă în stradă.

Protestul din București va avea loc mâine, în Piața Victoriei, începând cu ora 17:00.

Pagina „Luptăm pentru România” a inițiat o chemare la protest pe Facebook, după ce Laura Codruța Kovesi a anunțat că a fost citată de Secția de Investigare a Magistraților din Justiției.

BREAKING NEWS - TREBUIE SĂ IEȘIM ÎN STRADĂ! Fix în ziua în care va trebui să plece la Bruxelles, la Parlamentul European, pentru a-și susține interviul pentru funcția de procuror-șef european, Laura Codruța Kovesi a fost citată în calitate de suspect de către Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Într-o intervenție în direct la Europa FM, fosta șefă a DNA a anunțat că acuzațiile care îi sunt aduse sunt cele de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă și, cel mai probabil, se va începe urmărirea penală pe numele acesteia. E clar că penalii fac orice le stă în putință pentru a o denigra pe fosta șefă DNA și ca aceasta să nu ajungă primul procuror-șef european, deși este cel mai susținut candidat!”, este mesajul postat pe pagina evenimentului.

La Cluj, protestatarii se vor strânge în Piața Unirii, mâine, începând cu ora 18:00.

Clujul, alături de Franța, Germania, Olanda, Austria, Europa, o susține pe Laura Codruța Kovesi… Laura Codruța Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul. Haideți să o susținem în stradă! Haideți masiv în stradă!… Ne-am săturat de infractorii care au preluat Parlamentul, Guvernul și toate instituțiile statului!”, anunță inițiatorii protestului.

Iar la Sibiu protestul va avea loc în Piaţa Mare, tot mâine, de la ora 18:00, sub titlul „Corupţia poate fi învinsă. Nu abandonaţi!”.

Infractorii disperați sunt, cum știm, cei mai periculoși. Infractorii disperați care conduc România au adus-o în cel mai periculos punct de la integrarea ei europeană încoace: cetățenii României sunt tratați represiv de către puterile statului. S-a văzut în 10 august. S-a văzut și aseară, când împotriva Laurei Codruța Kovesi au fost îndreptate forțele represive ale Secției speciale de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa. Ne vedem vineri seară, la ora 18:00, în Piața Mare. Fiindcă România e Europa – și așa va rămâne”, este mesajul sibienilor.

Oamenii vor ieși în stradă și în Galați, în fața Prefecturii. Protestul este programat pentru astăzi, la ora 18.00.

Dacă lăsăm mizeria asta să rămână așa, puteți să puneți cruce pe România. Mâine poate fi prea târziu. Astăzi trebuie să ne apărăm țara în care s-a murit pentru libertatea națiunii, pentru visul de a clădi o Românie demnă de trecutul ei și demnă de a supraviețui. România condusă de Liviu Dragnea este sufocată de hoții de bani publici care o anchetează pe Laura Codruța Kovesi pentru vina de a fi adus în țară un tâlhar”, se arată în descrierea evenimentului.

Totodată, și românii din Elveția organizează astăzi, prin asociația #Rezist Zurich, un miting de susținere a candidaturii Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror șef al UE.

Laura Codruța Kovesi, o profesionistă recunoscută pe plan internațional, are susținerea majorității statelor membre ale UE pentru ocuparea prestigiosului post de procuror șef european. O singură țară i se opune cu toată puterea: România, prin guvernul Dragnea / Dancilă și, de azi, prin Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție", transmite Asociația, prin intermediul unui comunicat de presă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: