image
Sursa foto: Facebook/Dorin Frăsâneanu

Dorin Frăsâneanu: Chiar dacă regimul încearcă să izoleze RM pe plan internațional, partenerilor noștri le pasă de cetățeni

În pofida faptului că autoritățile de la Chișinău încearcă să izoleze Republica Moldova pe plan internațional, partenerilor externi încă le mai pasă de cetățenii noștri. Este declarația candidatului blocului ACUM Platforma DA și PAS pe circumscripția la Vest de RM, Dorin Frăsâneanu.

Candidatul blocului ACUM afirmă că, în ultimele două zile, a avut întâlniri fulger la mai multe organizații și instituții europene și internaționale din Luxemburg și Strasbourg. Acesta a avut discuții reprezentanți de la Banca Europeană de Investiții, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția, și Parlamentul European.

„Instituțiile au recunoscut că situația democrației din Republica Moldova s-a înrăutățit și a ajuns la cel mai grav nivel de la independența țării. În Republica Moldova au avut loc derapaje democratice considerabile, printre care schimbarea sistemului electoral și adoptarea sistemului mixt de către democrați și socialiști in pofida opiniei negative a societății civile, a opoziției, și a Comisiei de la Veneția, anularea alegerilor locale de la Chișinău, dar și iregularitățile din timpul campaniei electorale actuale”, afirmă Dorin Frăsâneanu.

Astfel, partenerii internaționali și-au exprimat îngrijorarea referitor la situația de acasă și au dat asigurări că urmăresc cu atenție desfășurarea alegerilor din Republica Moldova.

„Aceștia ne-au confirmat că misiunea de observare care vine săptămâna viitoare la Chișinău va ține cont de toate derapajele democratice din ultima vreme și de iregularitățile care au avut loc în această perioadă. În pofida faptului că conducerea de la Chișinău încearcă să ne izoleze pe plan internațional, partenerilor noștri încă le mai pasă de cetățenii noștri și își doresc ca noi, toți cetățenii Republicii Moldova, să trăim într-o țară liberă, democratică, unde drepturile ne sunt respectate”, a comentat Frăsâneanu.

Acesta a adăugat că este important ca în ziua alegerilor să iasă cât mai mulți la vot și să dea o lovitură regimului de la Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: