Ce scrie în cea mai veche felicitare de Valentine's Day din lume. A fost trimisă în 1797

O felicitare de Valentine's Day, scrisă de mână, care se crede că ar fi cea mai veche din lume, va fi scoasă la licitaţie la Derbyshire, potrivit BBC.

Foto: Hansons Auctioneers

Charles Hanson, de la casa Hansons Auctioneers din Etwall, Derbyshire, a spus că evalua o colecţie de cărţi poştale din perioadele victoriană şi georgiană când a găsit felicitarea.

Descriind felicitarea drept „ceva foarte special”, Hanson a afirmat că datează din perioada în care a trăit romantica scriitoare Jane Austen.

Felicitarea a fost estimată la preţul de 400 de lire sterline.

Mesajul care se poate citi este: „Rămas bun, dulce turturică. Doar ţie îţi port dragoste. Şi dacă nu poţi fi a mea, nu-mi voi găsi liniştea!”.

Hanson a spus că trebuie „să fie cea mai veche felicitare de Sfântul Valentin care există”.

„Este delicată şi emoţionantă, fiind scrisă pe hârtie. De fapt, este o felicitare obişnuită cu desen pe faţă şi poezia scrisă în interior”, a spus el.

Felicitarea este deteriorată pentru că a fost îndoită pentru a fi trimisă destinatarului: „Mesajul este unul din inimă, scris de mână, nealterat, profund emoţionant”.

Scrisoarea este parte a unei colecţii, a cărei provenienţă este din Marea Britanie între anii 1949-1990.

Se crede că ar fi prima felicitare pre-tipărită datată 1797, în timp ce vechile scrisori de Sfântul Valentin, în limba engleză, ar fi fost scrise în 1477.

În Marea Britanie, Valentine's Day a început să fie sărbătorită în secolul al XVII-lea.

Până la mijlocul secolului al XVIII-lea, prieteni şi îndrăgostiţi din toate clasele sociale făceau schimb de bileţele de dragoste.


Pub