Orhei: Un bărbat a murit după ce a fost electrocutat

Un bărbat și-a pierdut viața după ce a fost electrocutat, în timpul efectuării unei lucrări neautorizate în zona de protecție a liniei electrice. Tragedia s-a produs la data de 11 februarie, în raionul Orhei.

Foto: UNIMEDIA

În urma investigării circumstanțelor producerii accidentului, Î.C.S. „Red Union Fenosa” S.A. a stabilit, că în timpul pozării ilegale de către un agent economic a unui cablul de fibră optică pe pilonii rețelei de distribuție a energiei electrice, victima utiliza o greutate legată de cablu pentru aruncarea acestuia peste arbori.

La un moment dat, bucata de cablu cu greutatea atașată la capăt a intersectat conductorul electric al LEA de 10 kV aflat sub tensiune.

Luând în mână cablul de fibră optică, care era în contact cu conductorul electric, persoana dată a fost electrocutată mortal. LEA respectivă a fost deconectată imediat după recepționarea de către dispeceratul „Moldelectrica” S.A. a informației despre producerea accidentului. Decesul a fost confirmat de o echipă a ambulanței, solicitată la fața locului pentru acordarea ajutorului medical.


Pub