Se anunță proteste de amploare în România: „Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul”

Proteste de amploare vor avea loc în București și Cluj, vinei, 15 februarie. Manifestanții vor protesta față de acțiunea Regimului Dragnea împotriva Laurei Codruța Kovesi. „Ne-am săturat de infractorii care au preluat Parlamentul, Guvernul și toate instituțiile statului!”, au spus inițiatorii protestelor.

Foto: aktual24.ro

Protestul din București va avea loc în Piață Victoriei, începând cu ora 16.00.

„Suntem oficial în dictatură! Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare de secția Adinei Florea (PSD). Ea a fost citată pentru vineri, exact ziua când ea trebuie să-și prezinte candidatura în față Parlamentului European”, se anunță pe pagină de Facebook a evenimentului, conform aktual24.ro

La Cluj, protestatarii se vor strânge în Piață Unirii, începând cu ora 18.00.

„Clujul, alături de Franța, Germania, Olanda, Austria, Europa, o susține pe Laura Codruța Kovesi… Laura Codruța Kovesi este un simbol justițiar care reprezintă poporul. Haideți să o susținem în stradă! Haideți masiv în stradă!… Ne-am săturat de infractorii ce au preluat parlamentul, guvernul și toate instituțiile statului!”, afirmă organizatorii.

Șefa Secției de anchetare a magistraților, Adina Florea, a declarat, joi dimineață, că dosarul în care este citată Laura Codruța Kovesi a fost deschis în urmă plângerii lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018. Florea a precizat că se vor respectă drepturile tuturor și în primul rând legea.

„Este un dosar că urmare a plângerii lui Sebastian Ghiță din decembrie 2018. E o anchetă în desfășurare, nu am cum să comentez. Din punctul meu de vedere, eu nu pot să va spun decât că este o anchetă în curs de desfășurare, unde se vor respectă toate drepturile și libertățile tuturor persoanelor, demnitatea persoanelor cercetate și în primul și în primul rând se va respectă legea”, a declarat Adina Florea.

Ea a precizat că este o anchetă în desfășurare în rem și în care s-a dispus continuarea urmăririi penale față de o persoană.

Aminti că fosta şefă DNA România, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat miercuri seară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.


Pub