Un bărbat din satul Bolohan, Orhei, a fost electrocutat mortal

Un bărbat din satul Bolohan, raionul Orhei, a fost electrocutat mortal în timpul unei intervenții neautorizate în zona de protecție a liniei electrice aeriene (LEA) de 10 kV aflată sub tensiune.

GazNatural Fenosa a precizat că, în timpul pozării ilegale de către un agent economic a unui cablul de fibră optică pe pilonii rețelei de distribuție a energiei electrice, victima utiliza o greutate legată de cablu pentru aruncarea acestuia peste arbori.

La un moment dat, bucata de cablu cu greutatea atașată la capăt a intersectat conductorul electric al LEA de 10 kV aflat sub tensiune.

După ce a luat în mână cablul de fibră optică, care era în contact cu conductorul electric, persoana dată a fost electrocutată mortal.

LEA respectivă a fost deconectată imediat după recepționarea de către dispeceratul „Moldelectrica” S.A. a informației despre producerea accidentului.

Decesul accidentatului a fost confirmat de o echipă a ambulanței, solicitată la fața locului pentru acordarea ajutorului medical.

În acest context, compania a venit cu un set de reguli de securitate ce urmează a fi respectat în raport cu instalațiile electrice.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.