„Илан Шор — наш любимый вор”/ Bannerul pentru care au fost retinuți 3 membri OccupyGuguță la Orhei

Membrii comunității OccupyGugută au fost împiedicați să distribuie foi volante și ziare #ProtestPermanent în orașul Orhei. De asemenea, trei membri au fost reținuți de polițiști, după ce au încercat să posteze un banner pe care era scris „Илан Шор — наш любимый вор”.

Activiștii de la OccupyGuguță au mers în această dimineață la Orhei, însă când au ajuns la monumentul lui Vasile Lupu din centrul orașului au fost întâmpinați de un grup de susținători ai primarului Ilan Șor, care erau foarte revoltați și agresivi.

„Ați venit și ați văzut cât este de frumos orașul nostru, iar acum puteți să plecați înapoi”, le-a reproșat una din femeile adunate în centrul orașului.

Ulterior, membrii comunității au distribuit ziarele în alte cartiere ale orașului, unde, potrivit lor, oamenii au fost receptivi și  primitori, i-au încurajat pe tineri.

Totodată, trei membri ai comunității au decis să instaleze pe Primăria Orhei un banner cu mesajul „Илан Шор — наш любимый вор”. Ei însă au fost reținuți de polițiști și amendați. În plus, oamenii legii au confiscat și bannerul.

Un fel de dedicație de 14 februarie, am vrut să afișăm „o declarație de dragoste” pentru primarul de aici. Poliției nu i-a plăcut această declarație și nici forma cum am vrut s-o livrăm, și i-au reținut pe colegii noștri”, au povestit cei de la OccupyGuguță.

După ce le-a fost confiscat bannerul reprezentanții OccupyGuguță au declarat că vor depune o plângere la Poliție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.